Τροχαίο στο Jumbo: “Πνίξτε τους” φώναζαν οι περαστικοί για τους μετανάστες – θύματα του ατυχήματος

Έχει ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι το πρωί της Τρίτης 27/6 στον λεγόμενο “δρόμο του Jumbo” έγινε ένα τροχαίο ατύχημα με θύματα παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μίνι βαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπό καταδίωξη βαν κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (σε σχέση με την πορεία του) και εν τέλει προσέκρουσε σε κολώνα του ΚΟΚ και έτσι ακινητοποιήθηκε.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το πρώτο αντίστοιχου τύπου ατύχημα που καταγράφεται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικά, καθώς οι διακινήσεις μεταναστών – προσφύγων με οχήματα και οι καταδιώξεις αυτών είναι συχνά φαινόμενα.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από πολύ κόσμο καθώς ο περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης είναι δρόμος ευρείας κυκλοφορίας και φυσικά δεν ήταν λίγοι/ες εκείνοι/ες που σταμάτησαν για να δουν το περιστατικό από κοντά ή ακόμα και εργαζόμενοι/ες στα παρακείμενα καταστήματα, συνεργεία κλπ.

Πολλοί/ες εξ αυτών μοιράστηκαν φωτογραφίες και την εμπειρία τους στα social media και στο κείμενο αυτό παραθέτουμε την μαρτυρία της  Kika Spiridonidou η οποία δημόσια ανάρτησή της στο Facebook, περιγράφει ότι υπήρξαν άνθρωποι που ζητούσαν τον θάνατο των διακινούμενων!

“Ήμουν κι εγώ εκεί..

εκεί που ακούστηκε το ΜΠΑΜ και επέσε το μικρό βαν πάνω στην κολώνα βαζοντας σε κίνδυνο τόσες ζωές.

Εκεί που έτρεξαν να συλλάβουν τον διακινητή και να του περάσουν χειροπέδες.

Ήμουν και εκεί που οι άνθρωποι γύρω μου φώναζαν με μίσος «σκοτώστε τους», «πνιξτε τους» και το έδαφος γυριζε ανάποδα και δεν μπορούσα ούτε να αναπνεύσω.

Ήμουν και εκεί που οι άνθρωποι γελούσαν με τον πόνο και την θλίψη της κόλασης που περιμενει και τους ίδιους όσο αυτοί ανυποψίαστοι χλευάζουν ανθρώπους.

Ήμουν κι εκεί που ένας από τους παραβρισκόμενους, ο πιο ανυποψίαστος από όλους άρχισε να βρίζει τα θύματα γιατί είναι λέει επιλογή τους να μπαίνουν στη χώρα του και να χτυπάνε στις κολωνες.

Ακούστε ανθρωποι: αν κάποιον πρέπει να φοβόμαστε είναι το τέρας που γεννιέται μέσα μας και σκοτώνει οτι ανθρώπινο υπήρχε. Μόνο αυτό να φοβάστε. Και ως πολίτες να παίρνετε την ευθύνη”

Cover photo: @Kika Spiridonidou / Facebook