Εκλογές 2023: Ο Πάρης Παπαδάκης είναι το εβρίτικο new entry στη Βουλή

Άκαρπη απέβη τελικά η προσπάθεια του Μενέλαου Μαλτέζου να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο και να εκπροσωπήσει τον Έβρο με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η κακή συνολική πορεία του κόμματος σε συνδυασμό με τις επιταγές της επαυξημένης αναλογικής, στέρησαν τελικά πολλές έδρες από το κόμμα μία εκ των οποίων ήταν και αυτή του Έβρου.

Αντίθετα, η Ελληνική Λύση, που επίσης είχε κερδίσει μία έδρα στον Έβρο στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τη διατηρεί και έτσι ο Πάρης Παπαδάκης είναι το εβρίτικο new entry στο κοινοβούλιο και καταλαμβάνει μία από τις συνολικά 12 έδρες της Ελληνικής Λύσης. Αιτιολογώντας την υποψηφιότητά του, ο Πάρης Παπαδάκης δήλωνε ότι “κουράστηκε να δέχεται σφαλιάρες από αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα και να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς”. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι 12 έδρες της Ελληνικής Λύσης – δηλαδή οι δώδεκα ψήφοι σε κάθε ψηφοφορία – δεν είναι ικανές να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές στα προς ψήφιση νομοσχέδια, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι όντας βουλευτής “θα έχει ο τόπος μας μία έντιμη και μάχιμη εκπροσώπηση”. Προφανώς το ίδιο θεωρούν και οι 3068 Εβρίτες/ισσες που του εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου.

Και για όσους/ες τυχόν δεν γνωρίζουν, ο Πάρης Παπαδάκης είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και συστήθηκε στο ευρύ κοινό ως “μπροστάρης” στα γεγονότα του Μαρτίου του 2020, εμφανίστηκε πολλές φορές στην πρώτη γραμμή των διαμαρτυριών για το ΚΥΤ Φυλακίου και φέρει την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα”.

Εν τω μεταξύ, στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία έκπληξη αφού η τριανδρία Δερμεντζόπουλος – Κελέτσης – Δημοσχάκης θα θητεύσει για ακόμη μία περίοδο στη Βουλή. Οι δύο πρώτοι είχαν εκλεγεί ήδη από τον Μάιο, ενώ ο τρίτος θα καταλαμβάνει την έδρα που δεν θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Έβρο, αλλά ήδη από τον Μάιο είχε δηλώσει ότι προτιμά την έδρα της Θεσσαλονίκης (σ.σ. αν τυχόν ο κος Μητσοτάκης αποφασίσει να κρατήσει έδρα στον Έβρο, τότε εκλέγονται μόνο οι κ.κ. Δερμεντζόπουλος και Κελέτσης).

Ωστόσο, η απουσία εκπλήξεων συνίσταται κυρίως στο γεγονός ότι η εξάδα του ψηφοδελτίου στη Νέα Δημοκρατία δεν είχε συμπληρωθεί από “δυνατά” ονόματα, αλλά από δύο πρωτοεμφανιζόμενες γυναίκες, που η μία μάλιστα είχε ακυρώσει για τον σκοπό αυτό – για τη συμμετοχή της- και τη γαμήλια τελετή της.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς ότι η εκπροσώπηση του Έβρου για την επικείμενη κοινοβουλευτική περίοδο θα είναι γένους αρσενικού, ενώ δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε σε όλους καλή επιτυχία.