Πιερρακάκης: Ακόμη κι αν βγαίνει η εκλογική αριθμητική, δεν βγαίνει η πολιτική αριθμητική

Με μόνο δεδομένο έως αυτή την ώρα την εικόνα που δίνουν τα exit polls, στα κανάλια που μεταδίδουν το εκλογικό αποτέλεσμα, ο σχολιασμός έχει περάσει πλέον στην “επόμενη ημέρα”. Αν και το αποτέλεσμα των exit polls είναι δείγμα και όχι επίσημο αποτέλεσμα, από τους αριθμούς προκύπτει ένα αρκετά πιθανό ενδεχόμενο δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, που συμμετέχουν στα πάνελ, εκφράζουν την άποψη ότι ακόμη και αν τα exit polls επαληθευτούν και όντως υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς δεν υπάρχει σύμπνοια απόψεων.

Ο κος Πιερρακάκης είπε χαρακτηριστικά ότι “ακόμη και αν βγαίνει η εκλογική αριθμητική, δεν βγαίνει η πολιτική αριθμητική”, προοιωνίζοντας έτσι ότι θα υπάρξει επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας τον προσεχή Ιούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος πάντως, απέφυγε να σχολιάσει την επόμενη ημέρα (δηλαδή, αν θα γίνει κυβέρνηση συνεργασίας ή αν θα γίνουν εκ νέου εκλογές) παρά μόνο σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία “πήρε σαφή ανανέωση της εντολής”.