Ακρίδες “κάνουν πέσιμο” στη Συκορράχη του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι πλέον οι αγρότες της Συκορράχης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά και οι κάτοικοι του οικισμού καθώς στην ευρύτερη περιοχή έχουν εμφανιστεί…ακρίδες!

Ως γνωστόν, οι ακρίδες είναι ιδιαιτέρως καταστροφικές για τις καλλιέργειες από τη στιγμή που θα σχηματιστούν τα φτερά τους και μπορούν να πετούν γι’ αυτό και η περιοχή έχει ήδη κηρυχθεί “ακριδόπληκτη” και εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες αν δεν υπάρξει άμεση καταπολέμηση του εντόμου πριν αυτό ‘ενηλικιωθεί’.

Το είδος της ακρίδας που απειλεί τη Συκορράχη είναι το Calliptamusitalicus και Dociostaurus maroccanus και αυτή την περίοδο τα έντομα μόλις έχουν γεννηθεί, βρίσκονται στο έδαφος και σχηματίζουν σμήνη, τις λεγόμενες “ακριδοκηλίδες”. Αυτές οι ακριδοκηλίδες είναι που πρέπει να εντοπιστούν άμεσα και να ψεκαστούν, πριν να είναι πια πολύ αργά.

Ήδη από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Έβρου εφιστάται η προσοχή τόσο των καλλιεργητών που πρέπει να ενημερώνουν άμεσα σε περίπτωση που εντοπίζουν μια ακριδοκηλίδα, όσο όμως και των συνεργείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που πρέπει να κάνουν τους σχετικούς ψεκασμούς το συντομότερο δυνατό.