Εξαντλημένοι δηλώνουν οι στρατιωτικοί του νομού Ξάνθης – Ζητούν μέτρα άμεσα

Σοβαρότατες καταγγελίες που συνιστούν ντροπή για την Ελλάδα του 2023 κάνουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί που υπηρετούν σε Μονάδες της Ξάνθης σε επιστολή που κοινοποιούν στον Α/ΓΕΣ μέσω της τοπικής τους Ένωσης.

Στην επιστολή, δηλώνεται ρητά ότι οι υπηρετούντες “για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, πρέπει να ξεπερνούν διαρκώς τις ψυχικές και σωματικές τους αντοχές, φτάνοντας σε πολλές των περιπτώσεων στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout)”. Ενώ, τα παραδείγματα που αναφέρονται είναι επιεικώς ντροπιαστικά.

Από το γεγονός ότι πλήρωσαν από τις τσέπες τους το φαγητό τους όταν διατάχθηκαν να συμμετάσχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, μέχρι το ότι χρειάστηκε να σπρώχνουν STEYR προκειμένου να μεταφερθούν σε σημείο υπηρεσίας στην καρότσα του (!), τα καταγγελλόμενα προκαλούν πολλά ερωτηματικά, αλλά και έντονη ανησυχία.

Η επιστολή καταλήγει με πέντε συγκεκριμένα αιτήματα:

  • Δραστική μείωση των υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων του προσωπικού, σε φυσιολογικά και ανθρώπινα επίπεδα.
  • Επιπλέον στελέχωση των Μονάδων και Υπηρεσιών, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις και δραστηριότητες με το προσωπικό που πρέπει και όχι με το προσωπικό που υπάρχει.
  • Υιοθέτηση όλων των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), απαγορεύοντας τη μεταφορά προσωπικού σε πήγματα οχημάτων!
  • Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας του στρατιωτικού προσωπικού, θέτοντας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε πρώτη προτεραιότητα την τήρηση των διεθνών πρακτικών ασφάλειας και υγιεινής.
  • Αποζημίωση του προσωπικού που μετακινήθηκε στο ΚΕΤΘ για τις ανάγκες της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2023, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων σίτισής του.

Δείτε παρακάτω την επιστολή: