Εκλογές 2023: Στις 10 Μαΐου το debate των πολιτικών αρχηγών

«Κλείδωσε» η ημερομηνία της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, με πληροφορίες να αναφέρουν πως θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ στις 10 Μαΐου.

Η Διακομματική Επιτροπή συμφώνησε τελικώς σήμερα, Σάββατο 29/4, στη διεξαγωγή μόνο ενός ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Τα κόμματα συμφώνησαν ότι το ντιμπέιτ θα έχει διάρκεια τρεις ώρες, και θα περιλαμβάνει 5+1 θεματικές ενότητες:

  • 1η οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση
  • 2η εξωτερική πολύτιμη και άμυνα
  • 3η κράτος – θεσμοί – διαφάνεια
  • 4η υγεία – παιδεία – κοινωνικό κράτος
  • 5η περιβάλλον – ενέργεια
  • 6η ελεύθερη χωρίς ερώτησεις με τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε δύο ντιμπέιτ, ένα μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, κάτι στο οποίο δεν συμφωνούσε η Νέα Δημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία αντίρρηση για ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών πριν από τις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο επέμενε και σε δεύτερη τηλεμαχία πριν από το δεύτερο γύρο, που θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστεί λόγω της απλής αναλογικής.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ είχε θέσει «ίσης μεταχείρισης» των κομμάτων, ζητώντας εφόσον πραγματοποιηθεί και δεύτερο ντιμπέιτ, ο επιπλέον χρόνος που θα αντιστοιχεί στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα να διαμοιραστεί επίσης στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί υπό το συντονισμό ενός δημοσιογράφου κοινής αποδοχής, ο οποίος θα είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, ενώ θα συμμετάσχουν έξι κανάλια.

Η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ξεκίνησε στις 10:00πμ του Σαββάτου, στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

cnn.gr