Εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην πλατεία Ορεστιάδας

Το θαύμα της ζωής στο πλανήτη Γη γιορτάζουμε το Σάββατο 29 Απριλίου , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης που είναι καθιερωμένη να γιορτάζεται στις 22 Απριλίου.

Η Ομάδα Εκπαιδευτικής Παρέμβασης της ΑΡΣΙΣ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο του Έβρου διοργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης, μάθησης και ψυχαγωγίας, απευθυνόμενη σε παιδιά κάθε ηλικίας, το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την εκπαιδευτική ομάδα να καλωσορίζει τα παιδιά, δίνοντας σε αυτά την ευκαιρία να μπουν στη θέση του δημοσιογράφου και να κάνουν τη δική τους έρευνα σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Παράλληλα, θα εκτυλίσσονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κατασκευές και διαδραστικά παιχνίδια, ενώ θα υπάρχει και ανταλλακτικό παζάρι, που θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να ανταλλάξουν ένα παλιό παιχνίδι με μια χειροποίητη κατασκευή.

Το Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF Greece που συγχρηματοδοτείται από την European Commission και υλοποιείται από σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ARSIS – Association for the Social Support of Youth.

Το πρόγραμμα αφορά τη διευκόλυνση της ένταξης παιδιών προσφύγων στην Τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, στα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω (KEDU), Σάμο («ΑΛΚΗ ΖΕΗ»), στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, καθώς και στις Κινητές Μονάδες σε Λέρο και Κρήτη.