Ο Διονύσης Κλάδης υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χθες 28/04 στην Κομοτηνή, η Επιτροπή Περιοχής ΑΜΘ της Λαϊκής Συσπείρωσης παρουσίασε τους υποψηφίους που θα υποστηρίξει στις επερχόμενες εκλογές. Ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του κόμματος, θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης για πρώτη φορά. Επιπλέον, οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Λεβέντης και Παναγιώτης Σπορίκης θα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι στις περιοχές Κομοτηνής και Ίασμου αντίστοιχα.

Ποιος είναι ο Διονύσης Κλάδης:

Ο Διονύσης Κλάδης είναι γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Είναι 43 ετών.

Είναι αριστούχος απόφοιτος πολυκλαδικού Λυκείου, της σχολής Οχημάτων του ΑΤΕΙ-Θεσσαλονίκης και της ΑΣΠΑΙΤΕ της Πάτρας. Έχει ολοκληρώσει κύκλο μουσικών σπουδών στην αρμονία, το ακορντεόν και την τρομπέτα. Έχει διατελέσει για σειρά ετών μουσικός (τρομπετίστας) στη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας. Έχει εργαστεί ως αναπληρωτής καθηγητής σε διάφορα ΕΠΑΛ της χώρας μεταξύ αυτών και στην Κομοτηνή. Επίσης, ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως ελεγκτής σε ΙΚΤΕΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Έβρου.

Κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη, είναι παντρεμένος με την Εύα Βλισίδου και έχουν αποκτήσει 2 κόρες.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του ΕΔΩ https://youtu.be/fftkpekTuXU

“Ο λαός στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, έχει όλες τις προϋποθέσεις να ζει πολύ καλύτερα από ότι σήμερα γιατί πραγματικά έχει εύφορη γη, φυσική ομορφιά, πόρους και πηγές ενέργειας, έμπειρο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να προκόψει. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο και αυτό δεν είναι άλλο από τις πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια τώρα από όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις, όλες διαχρονικά τις περιφερειακές αρχές που ως στόχο βάζουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Για αυτό και ενώ δαπανάνε τεράστια ποσά για να στηρίζονται οι ανάγκες των ομίλων, τους πριμοδοτούν με ζεστό χρήμα, από την άλλη είναι εξαιρετικά τσιγκούνηδες στο να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα που καλύπτουν τις ανάγκες του λαού. Και στην περιοχή μας έχουμε πολλά παραδείγματα, από αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας, αντιπυρικά, από έργα σχολικής στέγης, για δομές υγείας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Ο λαός της περιοχής έχει λοιπόν την ευκαιρία να μαυρίσει αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή και να κάνει πιο δυνατή την ίδια τη δύναμή του επιλέγοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Μαζί με την πάλη του, τους αγώνες του να το πάρουμε αλλιώς, να ανοίξουμε το δρόμο στην εξουσία των εργαζομένων, του λαού, γιατί εμείς αυτόν τον λαό και τη νεολαία της περιοχής μας τον έχουμε για πολύ περισσότερα από τη θέση του απλού ψηφοφόρου κάθε τέσσερα χρόνια, τον θέλουμε πρωταγωνιστή, διαμορφωτή και συμμέτοχο στην δική του εξουσία στην οποία το Κόμμα μας θα στηρίξει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να επικρατήσει και να προκόψει.

Ταυτόχρονα η στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες είναι η μοναδική ψήφος που δεν θα πάει χαμένη, δεν θα την βρει απέναντί του και ενάντιά του ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο βιοπαλαιστής αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Δεν θα μετανιώσει, δεν θα ψάχνει άλλα χέρια να κόψει την επομένη των εκλογών. Δεν θα την δώσει κάπου και θα τη βρει αλλού μετά από λίγο καιρό όπως συνηθίζεται πια στα άλλα κόμματα μικρά ή μεγάλα.

Απεναντίας χαμένη ψήφος για το λαό είναι η ψήφος σε όλα τα άλλα κόμματα και παρατάξεις που θα εφαρμόσουν μια πολιτική από χέρι αντιλαϊκή γιατί δεσμεύονται στα προαπαιτούμενα του Ταμείου ανάκαμψης, το νέο υπερμνημόνιο για τους λαούς της Ευρώπης, τα προαπαιτούμενα της επενδυτικής βαθμίδας που έγινε ο νέος εθνικός στόχος, από τη στρατηγική της ΕΕ, την «πράσινη» μόνο στα λόγια μετάβαση, από τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και την μεγαλύτερη εμπλοκή στο μακελειό στην Ουκρανία που έχει μετατρέψει όλη την περιφέρειά μας σε ορμητήριο πολέμου και στόχο των αντιπάλων τους. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που δυσκολεύει για το λαό ακόμα περισσότερο με την επικείμενη νέα καπιταλιστική κρίση και τη γενίκευση του πολέμου να είναι προ των πυλών.

Στα δύσκολα που έρχονται ο λαός μας χρειάζεται ισχυρή τη μόνη δύναμη που αποδεδειγμένα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, που προειδοποιεί, αποκαλύπτει διεκδικεί, την δύναμη που αποτελεί μαζί με την ίδια του την πάλη ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο, το ΚΚΕ. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς και επιλογές, στις οποίες σπρώχνει το σύστημα, δήθεν αντισυστημικές, που αποδεικνύεται  κάθε μέρα και περισσότερο πόσο μέσα στο σύστημα είναι. Να μην τσιμπήσει κανένας από την ρητορική του μίσους των εθνικιστών – εγκληματιών που κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους για τα λαϊκά προβλήματα που διογκώνονται. Με τους μόνους που τα έβαλλαν ήταν οι αδύναμοι και οι αγωνιστές. Κανένα λαμόγιο δεν πείραξαν ίσα – ίσα έσταζαν μέλι και έδιναν και έπαιρναν οι τροπολογίες για την στήριξη των «αναξιοπαθούντων» εφοπλιστών και άλλων μεγάλων ελλήνων επιχειρηματιών.

Εμείς μιλάμε καθαρά, το δρόμο αυτής της ανάπτυξης που όλοι οι άλλοι ευαγγελίζονται ο λαός μας τον έχει δει και τον έχει πληρώσει. Έχει με κάθε σενάριο αποτέλεσμα την εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση, καταστροφή του περιβάλλοντος, φασισμό. Δεν υπάρχει ανάπτυξη για όλους ή δίκαιη όπως άλλοι την αποκαλούν στις ίδιες ράγες του εγκλήματος αλλάζοντας μονάχα τον μηχανοδηγό. Πρέπει να ξηλώσουμε τις ράγες, να τις στρέψουμε σε άλλη κατεύθυνση, να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας. Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσουν οι τράπεζες, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κοράκια των funds και των ΑΠΕ.

Στα ψηφοδέλτια που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια θα βρίσκονται άνθρωποι αγωνιστές, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για καλύτερα μεροκάματα και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς που μετράμε δυστυχώς πολλαπλά εργοδοτικά εγκλήματα στην περιοχή μας, ενάντια στις απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις. Ενάντια στη φοροληστία των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επαγγελματιών.

Άνθρωποι που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, στην εγκατάσταση του LNG στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στα σχέδια των χρυσοθήρων.

Άνθρωποι που μπήκαν μπροστά και καθυστέρησαν, αντιπάλεψαν, ανέδειξαν τους κινδύνους, από το πέρασμα της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ από την περιοχή μας, από τη συμμετοχή της χώρας και της περιοχής μας ειδικά, σε έναν άδικο πόλεμο μεταξύ ληστών.

Αγωνιστές που παλεύουν για τα δίκια των αγροτών, για κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα στους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και να μην ρημάζουν τα χωριά και η ύπαιθρος, για την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων ώστε να μπορεί να τα προμηθευτεί και η λαϊκή οικογένεια της πόλης, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά και φτηνά αγαθά.

Για να γίνουν τα απαραίτητα έργα ώστε να μην πνιγόμαστε και να μην καιγόμαστε κάθε τόσο, να μην πέφτουν οι γέφυρες η μία μετά την άλλη. Όταν οδηγείς στο επαρχιακό δίκτυο να μην νιώθεις ότι είσαι σε καράβι σε φουρτουνιασμένη θάλασσα. Για συχνές, φτηνές, ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές προς τα νησιά της περιοχής μας. Για να αξιοποιηθεί το υδάτινο δυναμικό και η γεωθερμία τόσο στην ενέργεια όσο και στην αγροτική παραγωγή.

Άνθρωποι που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να βελτιωθεί η κατάσταση στην υγεία και την παιδεία στην περιοχή μας, να στελεχωθούν τα νοσοκομεία, να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα, να δημιουργηθούν ΚΥ που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της περιοχής, να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κενά σε σχολική στέγη, για όλες τις βαθμίδες, η τραγική κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολικά κτήρια. Στην πρόνοια και τη φροντίδα ώστε να μην βρίσκουν τοίχο τα αιτήματα των ανθρώπων με αναπηρία, των καρκινοπαθών, άλλων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Για να μην γίνονται ο αθλητισμός και ο πολιτισμός λέξεις άγνωστες στους πολλούς, ή να αναγκάζονται σε υπέρογκα έξοδα οι λαϊκές οικογένειες για να καλυφτούν και αυτές οι βασικές ανάγκες.

Άνθρωποι που αγωνίζονται ώστε τα φυσικά κάλλη της περιοχής μας να είναι προσβάσιμα σε όλους, ο τουρισμός να αφορά και τους κατοίκους της περιοχής να μη γινόμαστε βορά στις ορέξεις των μεγαλοξενοδόχων. Για λαϊκή στέγη φτηνή με πρόσβαση ειδικά στα νέα ζευγάρια που αδυνατούν να καλύψουν τα ενοίκια που έχουν φτάσει στο Θεό.

Άνθρωποι που παλεύουν για να διαμορφωθούν χώροι φιλοξενίας με όλο το απαραίτητο προσωπικό ώστε να στηρίζονται γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές.

Άνθρωποι που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε αδύναμο και κάθε έναν που έχει ανάγκη χωρίς διαχωρισμό ανάλογα με το χρώμα του δέρματος, την θρησκεία, την εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Άνθρωποι που αγωνίζονται για τα ιδιαίτερα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή.

Άνθρωποι που αναδεικνύουν τις πραγματικές αιτίες του μεταναστευτικού – προσφυγικού, που αντιπαλεύουν τις πολιτικές που τις δημιουργούν, που αγωνίζονται ώστε να μη γίνει η περιοχή μας φυλακή ξεριζωμένων, που διεκδικούν την δημιουργία κέντρων αίτησης ασύλου μέσα στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ και την ασφαλή μεταφορά τους στις χώρες που επιθυμούν.

Για όλους αυτούς του λόγους αξίζει να ενισχυθούν από το λαό της περιοχής. Να υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο από αγωνιστές περιφερειακούς Συμβούλους που θα διεκδικούν για την περιοχή, θα είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού!”