Ναός Τριών Ιεραρχών: Τελέστηκε για πρώτη φορά Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία

Για πρώτη φορά φέτος, τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον νεόδμητο Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών που βρίσκεται στο Μοναστήρι της Παναγίας του Έβρου στην Μάκρη.

Ο ναός, που κατά δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου αποτελεί “θαύμα της ναοδομίας” κτίστηκε με χρηματοδότηση από δωρεές πιστών που θέλησαν να βοηθήσουν τη Μονή με αυτόν τον τρόπο.

Η γυναικεία Μονή της Παναγίας του Έβρου στην οποία διαβιούν περίπου 50 μοναχές, συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών/τριών, ειδικά δε στις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Πριν από μερικά χρόνια, ο μακαριστός γέροντας της Μονής Πολύκαρπος, διαπίστωσε την ανάγκη “στέγασης” των πιστών σε έναν μεγαλύτερο του προϋπάρχοντος ναού και έτσι γεννήθηκε η ιδέα της ανέγερσης του ναού των Τριών Ιεραρχών.

Το έργο περατώθηκε πριν από λίγο καιρό και πλέον θα εξαλειφθεί και το φαινόμενο “στέγασης” των πιστών στην αυλή, τις στοές και τα στέγαστρα της Μονής στις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης, καθώς η προσέλευση είναι πάντα μεγάλη και βαθμηδόν μεγαλύτερη.