Τις τιμές του αρνιού σε Ελλάδα και Βουλγαρία σύγκρινε στο twitter του ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Στην σχεδόν αδιανόητη σύγκριση των τιμών του αρνιού σε Ελλάδα και Βουλγαρία προέβη ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε σχετική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο κος Γεωργιάδης, έγραψε: “Σε σούπερ μάρκετ πάντως της Βουλγαρίας με κατώτατο μισθό τα 350 ευρώ, το αρνί πωλείται στα 21 λέβα (11€). Στα δε κρεοπωλεία τους, αγγίζει τα 15 ευρώ περίπου (28 λέβα). Αυτό για να καταλάβετε τί έχουμε καταφέρει εδώ και ας φωνάζουν ορισμένοι ασταμάτητα.. Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι η ακρίβεια υφίστανται μόνο στη χώρα μας” και συνόδευσε την ανάρτησή του με τις εξής φωτογραφίες:

Όσα δεν είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση βρίθει σχολίων κυρίως επικριτικών και αυτό που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους χρήστες του Twitter, είναι η σύγκριση με την Βουλγαρία και όχι με κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όπως επίσης και η σύγκριση των τιμών μόνο στο συγκεκριμένο προϊόν και όχι στα υπόλοιπα.

Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει κάτι που τεχνηέντως απέκρυψε ο Υπουργός Ανάπτυξης από τις δημόσιες αναρτήσεις του, και αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε τελικά η τιμή των αμνοεριφίων στην Ελλάδα, και ειδικά αυτών που συμπεριλήφθηκαν στο Καλάθι του Νοικοκυριού.

Σε προ ημερών ανακοίνωσή τους, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκαν εκτενώς στην σχετική συνάντηση που είχε γίνει και στη “μάχη” που είχαν δώσει για την τιμή των αμνοεριφίων κατηγορώντας ευθέως τον κο Γεωργιάδη ότι τους εξαναγκάζει σε ζημία.

Με την εξαγγελία του για τιμή λιανικής στα Σούπερ Μάρκετ περίπου στα 10 ευρώ, ουσιαστικά δίνει το έναυσμα για πτώση της τιμής παραγωγού, κάτι που φάνηκε να μην τον απασχολεί καθόλου, αφού θεωρεί ότι η δική του υποχρέωση λόγω των εκλογών, εξαντλείται στο να αγοράσουν οι καταναλωτές σε αυτή περίπου την τιμή. Δηλαδή τον νοιάζει μόνο η εικόνα, έτσι ώστε να φανεί η ευαισθησία του ιδίου και της κυβέρνησης, για τον φτωχό και αδύναμο καταναλωτή-ψηφοφόρο. Αναρωτιόμαστε, δεν είναι ο κ. Υπουργός ανάπτυξης των Σούπερ Μάρκετ ο ίδιος άνθρωπος που έπαιρνε θέση για τους οικονομικά αδύναμους που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ λέγοντας ότι, αν δεν έχουν να πληρώσουν, μπορούν να πουλήσουν το ακίνητο τους; Άρα ο Υπουργός ανάπτυξης των Σούπερ Μάρκετ δεν είναι μόνο πολιτικά τσάμπα μάγκας για την περίοδο του Πάσχα, είναι κάτι ακόμη χειρότερο, τσάμπα μάγκας με τα λεφτά από τον κόπο των κτηνοτρόφων” αναφέρεται σε κάποιο σημείο της ανακοίνωσης, ενώ σε άλλο, οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν: “Δυστυχώς αποδεικνύεται γι’ ακόμη μια φορά ότι ο αδαής πολιτικός ξερόλας, που παίζει το ρόλο του λαγού της κυβέρνησης, με την απόλυτη ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που τον διόρισε, καταστρέφει ότι με κόπο, ιδρώτα και οικονομικό κόστος φτιάχνουν οι κτηνοτρόφοι της πατρίδας μας. Φυσικά μέσα στην κοινωνία δεν μπορεί να υπάρχουν μόνο μέλισσες, αφού πάντα παρεισφρέουν και οι κηφήνες, που όταν έχουν και εξουσία γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι! Ο κύριος όμως υπεύθυνος μετά τον πρωθυπουργό, για την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του κ. Υπουργού ανάπτυξης των Σούπερ Μάρκετ και του αποτελέσματος των ενεργειών του, είναι ο δικός μας άνθρωπος, ο συνάδελφος στα νιάτα του, ο Υπουργός ΑΑΤ κ. Γεωργαντάς, για τον οποίο είμαστε έτοιμοι ν’ αναγγείλουμε ΑΜΠΕΡ ΑΛΕΡΤ!”