Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Τζανετάκη που σκοτώθηκε στο τροχαίο με τους μετανάστες

Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, στις 17.00 στη Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης, θα τελεστεί η κηδεία του Γιώργου Τζανετάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το Μεγάλο Σάββατο, όταν ακουσίως ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο άτυχος 46χρονος εκινείτο κανονικά στην Εγνατία Οδό από την Κομοτηνή προς την Αλεξανδρούπολη, όταν συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και το οποίο είχε εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα μετά τον κόμβο της Μάκρης.

Στο όχημα που προκάλεσε το δυστύχημα επέβαιναν συνολικά δέκα μετανάστες/τριες και ο διακινητής τους, που ήταν και ο οδηγός. Λίγο πριν το δυστύχημα, είχε γίνει σήμα στάσης στο όχημα, από τροχονόμους, ωστόσο ο οδηγός όχι μόνο δεν είχε σταματήσει αλλά είχε εμβολίσει και το περιπολικό και είχε συνεχίσει την πορεία του κινούμενος για επτά χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα και εν τέλει προκάλεσε τον θάνατο του Γιώργου Τζανετάκη, του ίδιο και τουλάχιστον τεσσάρων εκ των επιβατών του οχήματος που οδηγούσε.

Ανείπωτη η θλίψη στην Αλεξανδρούπολη

Ο Γιώργος Τζανετάκης ήταν πατέρας δύο παιδιών και όλοι στην Αλεξανδρούπολη μιλούν για έναν κοινωνικό και αγαπητό άνθρωπο. Ο θάνατός του έχει προκαλέσει κύματα θλίψης, αλλά και αγανάκτησης για τον τρόπο με τον οποίο συνέβη, καθώς ο ίδιος απλά οδηγούσε το αυτοκίνητό του και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον θάνατό του, χωρίς να μπορεί καν να τον αποφύγει.

Τα σχόλια στα ΜΚΔ είναι αμέτρητα, ενώ βαρύ είναι το κλίμα και στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν επί σειρά ετών καθώς οι συνάδελφοι/ισσες του αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί.

Μια συζήτηση που πρέπει κάποτε να ανοίξει

Οι με αυτοκίνητο διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από την Εγνατία Οδό στον Έβρο και τη Θράκη, δυστυχώς δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Έχουν γραφτεί πάρα πολλές γραμμές για τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες με τις οποίες κινούνται οι διακινητές – οδηγοί των οχημάτων αυτών στα οδικά δίκτυα είτε “καταδιώκονται” από την Αστυνομία, είτε απλώς για να αποφύγουν κάποιο έλεγχο, είτε για λόγους που γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι.

Επιπλέον, πολλά είναι και τα τροχαία δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς εξαιτίας των ιλιγγιωδών ταχυτήτων και πολλοί/ες μετανάστες/τριες έχουν χάσει τις ζωές τους. Ωστόσο το συγκεκριμένο δυστύχημα είναι ένα από τα ελάχιστα στα οποία καταγράφεται θάνατος οδηγού τρίτου οχήματος, άσχετου με την διακίνηση. Και αυτό προκαλεί μεγάλη οργή, ακόμη μεγαλύτερη αγανάκτηση και ίσως δύναται να αποτελέσει την αφορμή για την έναρξη μιας μεγάλης, αλλά απαραίτητης συζήτησης σχετικά με το φαινόμενο των διακινήσεων παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στους δρόμους. Διότι πλέον και με απτή απόδειξη τα κυκλώματα των διακινητών δεν απειλούν μόνο τους/τις διακινούμενους/ες αλλά και τους πολίτες των χωρών στις οποίες εισέρχονται μεταφέροντας παρανόμως ανθρώπους τρίτων χωρών (είτε πρόκειται για δικαιούχους προσφυγικού καθεστώτος, είτε όχι).