Ο Δημήτρης Πέτροβιτς δηλώνει έτοιμος

Με μία σχεδόν αινιγματική φωτογραφία στο προφίλ του στο Facebook ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δηλώνει “έτοιμος” για προεκλογικό αγώνα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει με ακρίβεια το “γήπεδο” στο οποίο θα παίξει.

Η φωτογραφία πάντως δείχνει τον ίδιο σε κάποιο στο μπαλκόνι του γραφείου του στην Αντιπεριφέρεια Έβρου, με φόντο τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης, που προφανώς χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας του Έβρου και όχι την θέση του Αντιπεριφερειάρχη.

Η πλήρης λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει “Είμαστε έτοιμοι! Προχωράμε μαζί, για να πάμε τον τόπο μας μπροστά!” και ουσιαστικά συντηρεί το αίνιγμα περί της υποψηφιότητας.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, το προεκλογικό σκηνικό, έτσι όπως στήνεται μοιάζει περίπου με μπερντέ από Θέατρο Σκιών, στο πανί εμφανίζονται μόνο σκιές, αλλά όλοι ξέρουν τι γίνεται “από πίσω”.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Πέτροβιτς έχει φροντίσει σε πολλά πηγαδάκια να ενημερώσει ότι φετινός εκλογικός του στόχος είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και όχι η θέση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, καθώς όπως λέει έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στην παράταξη Μέτιου.

Η πλήρης ανακοίνωση της υποψηφιότητας του -σύμφωνα με πληροφορίες του “R”- αναμένεται μετά το Πάσχα, αλλά σίγουρα έχει δημιουργήσει ήδη προβληματισμό σε δύο μέτωπα: το πρώτο είναι η παράταξη που εγκαταλείπει και η οποία θα πρέπει να τον αντικαταστήσει για να καλύψει το κενό των 10.000 σταυρών και η άλλη είναι η παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη που πλέον αποκτά έναν ακόμη αντίπαλο.

Στις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τέλος, το όνομα του Δημήτρη Πέτροβιτς “παίζει” πολύ ψηλά, ακόμη και παρά το γεγονός ότι κατά τον χρόνο διενέργειας τους, ο ίδιος δεν είχε επίσημα δηλώσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.