Με θρακιώτικα κοσμήματα στολίστηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο, μία από τις συμμετέχουσες ήταν και η σύζυγός του Μαρέβα Γκαμπρόβσκι – Μητσοτάκη.

Η γνωστή εντερπρενέρ, ως γνωστόν διατηρεί επιχειρηματικούς δεσμούς με τον Έβρο, αφού από εδώ προμηθευόταν πρώτες ύλες για τις δημιουργίες του οίκου Zeus+Dione και ειδικότερα μετάξι για τα ρούχα που λάνσαρε.

Εξαιρώντας τις τιμές των προϊόντων της εταιρίας (που είναι σχεδόν απλησίαστες για την μέση Ελληνίδα), η Zeus + Dione βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην ελληνική παράδοση από την οποία αντλήθηκαν πολλά πατρόν και ντεσέν για τα ρούχα που δημιουργήθηκαν και πωλήθηκαν από τον οίκο.

Φαίνεται όμως ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν εφάρμοσε την φολκλόρ αισθητική μόνο στην επιχειρηματική της δραστηριότητα, αλλά το κάνει και στην προσωπική της ζωή, αφού κατά την εμφάνισή της στον Έβρο χρησιμοποίησε ως κόσμημα στο λαιμό της μια θρακιώτικη χάντρινη κατασκευή που είναι γνωστή και ως “μπλούντα”.

Το κόσμημα αυτό (που δεν είναι ακριβώς κόσμημα) κατασκευάζεται με βελονάκι πλεξίματος (κορσέ) και χάντρες και πρόκειται ουσιαστικά για έναν “σωλήνα” με συγκεκριμένα μοτίβα που εν τέλει δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο.

Σε κάθε περίπτωση, η χρησιμοποίησή του σε μία σύγχρονη εμφάνιση τιμάει την παράδοση της Θράκης, αρκεί βέβαια να μην το δούμε σε καμιά βιτρίνα του Zeus + Dione να πωλείται σε αστρονομική τιμή. Ή έστω, αν αυτό συμβεί, τουλάχιστον η κατασκευάστριά του, να πληρωθεί αναλογικά με την τιμή πώλησης.