Η κυρα – Άρτεμη τρολάρει όσους ανησυχούν για το τηλεφώνημα του Κ. Μητσοτάκη

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει γνωστό ότι η κα Άρτεμη Παπακωστίδου, που ζει κατά κύριο λόγο σε μία καλύβα στο Δέλτα του Έβρου μαζί με τον σύζυγό της, απέκτησε υποδομή δορυφορικού τηλεφώνου.

Η τοποθέτηση της κεραίας ολοκληρώθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο και έτσι η κα Παπακωστίδου – που έχει ανακηρυχθεί και “Κυρά του Έβρου” ή “Κυρά του Δέλτα”- μπορεί πλέον να έχει τηλεφωνική επικοινωνία (και ιντερνετική) με τον υπόλοιπο κόσμο ενόσω βρίσκεται εντός του Δέλτα.

Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να επιβεβαιωθεί η επικοινωνιακή δυνατότητα, της τηλεφώνησε και ο Πρωθυπουργός στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψής του στον Έβρο (και ανέβασε μάλιστα και σχετική φωτογραφία από την επικοινωνία).

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια “πήραν φωτιά” για την επικοινωνία της κυρα Άρτεμης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο η ίδια έδωσε την δική της απάντηση μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook:

Και για οσους ανησυχητε για την υγεια μου που μιλησα με τον Κυριακο Μητσοτάκη, δοξα το θεο ειμαι πολυ καλα” έγραψε συγκεκριμένα.

Ένα δορυφορικό τηλέφωνο δεν φέρνει την Άνοιξη

Εν τω μεταξύ, προφανώς η δορυφορική σύνδεση της καλύβας της κας Παπακωστίδου με τον έξω κόσμο είναι σημαντική, όμως δεν είναι αρκετή. Και η δυστυχώς η σημασία της αποδυναμώνεται αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμη και σήμερα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου δεν έχει διευθετηθεί και η απειλή της “έξωσης” επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων των καλυβιέρηδων, ενώ ακόμη και η πρόσβαση σε αυτές είναι ένας μικρός άθλος.

Από την άλλη πλευρά, ο Έβρος (όπως και πολλά σημεία της Ελλάδας) αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα συνδεσιμότητας καθώς υπάρχουν πολλές και μεγάλες περιοχές όπου “το κινητό δεν πιάνει”. Το σήμα όλων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας είναι κατά τόπους ισχνό ή/και ανύπαρκτο, ενώ σε πολλές παραποτάμιες περιοχές επικαλύπτεται από το αντίστοιχο σήμα των παρόχων της Τουρκίας. Επομένως, είτε η επικοινωνία δεν είναι εφικτή, είτε οικονομικά κοστοβόρα καθώς ενώ κάποιος βρίσκεται στην Ελλάδα επικοινωνεί μέσω Τουρκίας πληρώνοντας την υπηρεσία roaming!