“Λειψό” ψηφοδέλτιο για τη Νέα Δημοκρατία στον Έβρο

Μπορεί ο Έβρος να έχει επιλεγεί ως ένας από τους πρώτους σταθμούς της προεκλογικής περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της αναμέτρησης της 21ης Μαΐου, ωστόσο οι συνυποψήφιοι του στον νομό είναι ακόμη τέσσερις και όχι πέντε.

Το ψηφοδέλτιο του κόμματος στον Έβρο, του οποίου ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ακόμη πλήρες κι ας έχει ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία των εκλογών. Συγκεκριμένα λείπει μία γυναίκα, αφού την πεντάδα αποτελούν οι : Μητσοτάκης, Δημοσχάκης, Δερμεντζόπουλος, Κελέτσης και Καραμήτσου-Γιαννέλου.

Το ερώτημα βέβαια που ευλόγως τίθεται είναι γιατί η θέση έχει μείνει κενή ως τώρα, την ώρα μάλιστα που και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία και έχουν “γεμίσει” τις εξάδες τους.

Οι λόγοι για την ακάλυπτη θέση παραμένουν άγνωστοι στο ευρύ κοινό, ενώ εκείνο που είναι γνωστό έως τώρα είναι ότι η κυβερνώσα παράταξη έχει εισπράξει τουλάχιστον δύο “όχι” από γυναίκες στις οποίες πρότεινε να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο. Και έτσι, η θέση παραμένει κενή και αυτό θέτει εν αμφιβόλω την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς και το γεγονός ότι η κενή θέση αφορά γυναικά και συνεκδοχικά το ερώτημα που προκύπτει είναι: η Νέα Δημοκρατία δεν επενδύει σε γυναίκες ή οι γυναίκες αποστρέφονται το κυβερνόν κόμμα;

Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον δεν έχει βρεθεί η γυναίκα που θα ολοκληρώσει την εξάδα, ενώ ήδη διακινείται μία “ονοματολογία” την οποία το “R” επιλέγει να μην αναπαράξει.