H “Φθινοπωρινή Ιστορία” ανεβαίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Το έργο του Αλεξέι Αρμπούζωφ “Φθινοπωρινή Ιστορία” ανεβάζει η θεατρική ομάδα “η Συνάντηση” στην Αλεξανδρούπολη, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης. Η πρώτη παράταση του έργου ανέβηκε το Σάββατο 18/03 και σήμερα -Κυριακή 19/03- παίζει για δεύτερη ημέρα.

Η Λύντια Βασίλιεβνα και ο Ροντιόν Νικολάγιεβιτς συναντιούνται σε ένα θεραπευτήριο. Ο Ροντιόν είναι ο αρχίατρος του θεραπευτηρίου και η Λύντια βρίσκεται εκεί για μερικές ημέρες μέχρι να επιστρέψει στη δουλειά της, που σύμφωνα με τα λεγόμενά της είναι το τσίρκο.

Ο Ροντιόν και η Λύντια προ-έρχονται από δύο διαφορετικούς κόσμους και οι ιστορίες τους δεν έχουν καμία σχέση, όμως ο Αρμπούζωφ μας δείχνει επί σκηνής την επαλήθευση αυτού που λέμε “τα ετερώνυμα έλκονται”. Η Φθινοπωρινή Ιστορία είναι μία ερωτική ιστορία, που όμως μας έρχεται από το παρελθόν και παρά τα ρετρό στοιχεία που μπορεί να έχει, εν τέλει είναι απολύτως νοσταλγική.

Η Σίσσυ Βουγιούκα στο ρόλο της Λύντιας και ο Δήμος Γκαϊνταζτόπουλος στο ρόλο του Ροντιόν χαρίζουν στο κοινό δύο καταπληκτικές ερμηνείες και μία “σφιχτή” παράσταση με γρήγορες εναλλαγές συναισθημάτων και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Ζερβόπουλου μεταδίδουν όλους τους προβληματισμούς του Αρμπούζωφ για τη ζωή, τον έρωτα, τη συνύπαρξη, αλλά και το υποδόριο χιούμορ του, ενώ δεν λείπουν και οι ανατροπές.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Πάνος Δούκας και τις χορογραφίες η Φένια Παρδαλίδου.

Η “Φθινοπωρινή Ιστορία” είναι η πρώτη παράσταση που ανεβάζει η “Συνάντηση” μετά την πανδημική κρίση και τρία χρόνια αναγκαστικής απουσίας από τη σκηνή (ωστόσο όπως φαίνεται από την παράσταση, η τριετία αυτή δεν ήταν ένα διάστημα απραξίας, αλλά σκληρής δουλειάς).

(κεντρική φωτογραφία: Ιωάννα Αλεξανδρή)