Search
Close this search box.
Έγιναν οι τοποθετήσεις των Συνοριοφυλάκων – Κανονικά “μέτρησαν” τα Σύμφωνα

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης οι νεοπροσληφθέντες/είσες συνοριοφύλακες στον Έβρον έλαβαν σχετικές ειδοποιήσεις για τις τοποθετήσεις τους στις Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Και αυτό, δεν θα αποτελούσε είδηση, αν λίγες μέρες νωρίτερα δεν είχε αποκαλυφθεί η απόπειρα πολλών να “επηρεάσουν” την τοποθέτησή τους συνάπτοντας εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης ακόμη και μεταξύ τους.

Παρά το σάλο που προκάλεσε η είδηση και την έρευνα που διατάχθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, η μοριοδότηση του Συμφώνου ελήφθη κανονικά υπόψη στις τοποθετήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι “ντεμέκ” παντρεμένοι κέρδισαν δολίως τοποθέτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση που επιθυμούσαν άσχετα αν είχαν εν τοις πράγμασι τέτοιο δικαίωμα. Και ταυτόχρονα αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία τοποθέτησης δεν ήταν απολύτως δίκαιη για όλους/ες.

Πάντως, αποτέλεσμα από την έρευνα περί ισχύος των Συμφώνων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι συν τω χρόνω θα ολοκληρωθεί η έρευνα και ότι στο προσεχές μέλλον οι “νεόνυμφοι” θα πληρώσουν κάποιου είδους τίμημα γι’ αυτή την επιλογή και πράξη.

Προς το παρόν όμως, αυτό που ισχύει είναι η τύποις νομιμοποίηση της αδικίας.