Η ΔΕΕΠ ΝΔ Έβρου χειροκροτά την αναδίπλωση του Υπουργού Εθν Άμυνας για τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων

Γεγονός αποτελεί πλέον η διαφαινόμενη αναδίπλωση της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο θέμα της διακοπής λειτουργίας των τεσσάρων Κέντρων Νεοσυλλέκτων στον Έβρο. Η απόφαση είχε ληφθεί (και μάλιστα είχαν αποσταλεί σχετικές εγκύκλιοι στα στρατόπεδα) στις 13/12/2022 όμως είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες του Έβρου.

Στις 24/12/2023 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ευρισκόμενος στον Έβρο είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και ουσιαστικά είχε προαναγγείλει αναδίπλωση, δηλώνοντας: “Σε επίπεδο σχεδιασμού και μάλιστα σε επίπεδο σχεδιασμού επιτελείων συζητάμε για κάποια αλλαγή του συστήματος με τα ΣΥΠΟ. Δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις, ασφαλώς δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αποφάσεις πριν ακούσουμε και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας”.

Εν τέλει και υπό το άχθος των επικείμενων εκλογών, η ειλημμένη απόφαση άλλαξε τελικά και ικανοποιήθηκε το αίτημα των τοπικών κοινωνιών, αφού τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων δεν κλείνουν. Και ενώ, όλοι ξέρουν ή έστω καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μία ξεκάθαρη προεκλογική κίνηση, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο, πλασάρουν την εξέλιξη ως δικό τους επίτευγμα: “Με μεγάλη ικανοποίηση δεχθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την συνέχιση τη λειτουργίας των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στο νομό μας, σε Αλεξανδρούπολη, Καβησό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου.

Οι συντονισμένες και κοινές προσπάθειες των Δημάρχων ,των Βουλευτών μας και της ΔΕΕΠ Έβρου οδήγησαν στην λήψη της ορθής απόφασης και διόρθωσαν μια αδικία.

Συνεχίζουμε με Συνέπεια και Σταθερότητα, πάντοτε δίπλα στον πολίτη του Έβρου!”, όπως αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα που διακινήθηκε με την υπογραφή του Προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Έβρου.