Η ασυμφωνία των Συνοριοφυλάκων με τις θέσεις τους

Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε για την τοποθέτηση των νέων συνοριοφυλάκων στα πόστα τους στον Έβρο, προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις, ωστόσο όπως όλα δείχνουν συμβαίνει μία σοβαρή εμπλοκή.

Πολλοί εκ των προσληφθέντων, δεν συμφωνούν με το σημείο τοποθέτησής τους και προσπάθησαν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα συνάπτοντας Σύμφωνα Συμβίωσης. Την είδηση αποκάλυψε εν αρχή το τοπικό site evros-news.gr και εν συνεχεία πήρε μεγάλη διάσταση φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου που διέταξε έρευνα για τα πολυάριθμα Σύμφωνα Συμβίωσης που συνήψαν οι προσληφθέντες μετά την επιλογή τους από το Σώμα.

Με βάση δε, τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας υπάρχουν άτομα που συνήψαν Σύμφωνα Συμβίωσης με υπέργηρες κυρίες, ενώ μέσα σε όλα καταγράφονται και αποχρώσεις ομοφοβίας, όταν διακινείται εν είδει αστεϊσμού η πληροφορία περί Συμφώνου μεταξύ ανδρών.

Με άλλα λόγια, έφτασε μία απλή προκήρυξη για να επιβεβαιώσει ότι ζούμε στη Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας, στην οποία οι νόμοι και οι προκηρύξεις εξετάζονται, εφαρμόζονται και εκλαμβάνονται κατά το δοκούν τόσο από τους προκηρύσσοντες τις θέσεις, όσο όμως και από τους ωφελούμενους των διατάξεων.

Άρα και η λύση που θα δοθεί, αν δοθεί θα κινείται στην ίδια λογική. Αυτή τη λογική που λέει ότι κανείς δεν μπορεί να αποδείξει με νομικά επιχειρήματα ότι δεν γεννήθηκε έρωτας μεταξύ δύο συνοριοφυλάκων εν ώρα εκπαίδευσης ή ότι ένας νέος άνδρας δεν είναι δυνατόν να ηράσθη τόσο σφόδρα μία ηλικιώμενη κυρία ώστε να την καταστήσει νόμιμη σύζυγό του.

Τώρα, το ότι τα Σύμφωνα αυτά συνεργούν ώστε οι προσφάτως συζευγμένοι να διακούνται ευνοϊκότερης μεταχείρισης ως προς τις τοποθετήσεις τους σε Αλεξανδρούπολη ή Ορεστιάδα, αυτό είναι κάτι που έπρεπε να είχε προβλεφθεί μάλλον νωρίτερα και προκειμένου να είχε αποφευχθεί αυτό το κομφούζιο που ταυτόχρονα σημαίνει και αδικίες σε βάρος ορισμένων που πορεύονται εν νομιμότητι ή έστω δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί ώστε να συναντήσουν τον έρωτα της ζωής τους ενώ εκπαιδεύονταν να υπηρετήσουν στη Συνοριοφυλακή.

Αν δεν ήταν τόσο τραγικό όλο αυτό που συμβαίνει, θα ήταν αστείο. Όμως είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο φαίνεται καθώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι όντες Συνοριοφύλακες καλούνται να υπηρετήσουν τη νομιμότητα, την οποία ήδη εφαρμόζουν κατά το δοκούν. Και επιπλέον, οι ορίζοντες τα νομικά ενεργούν προχείρως και με στόχο την άγρα ψήφων ή έστω εύνοιας.

Και τώρα, που μια απλή προκήρυξη μετατράπηκε σε γόρδιο δεσμό, δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποιος με το θάρρος του Μεγαλέξανδρου για να τον κόψει…