Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στα Ελληνικά σχολεία της Πόλης οι μαθητές του Γυμνασίου Φερών

Στην Πόλη των πόλεων, στη μαγική Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν για την μεγάλη γιορτή των Τριών Ιεραρχών μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Φερών με τους συνοδούς καθηγητές τους, μετά από πρόσκληση που δέχθηκαν από τον Διευθυντή της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, κ. Ζώτο και την ικανοποίηση του αιτήματός τους για ακρόαση από τον ίδιο τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Παναγιώτατος συνομίλησε με τους μαθητές για τις Φέρες, την Παναγία Κοσμοσώτειρα του Ισαάκιου Κομνηνού, έδωσε την ευλογία του και δέχθηκε ως δώρο από τους μικρούς μαθητές τοπικά προϊόντα της πόλης των Φερών. Ακολούθησε ο Μέγας Εσπερινός για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Πατριαρχικό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου.

Τις επόμενες ημέρες, οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ζωγράφειο σχολείο, τα σπουδαιότερα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κωνσταντινούπολη,άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης, όπου έγιναν δεκτοί και ξεναγήθηκαν στα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής ιστορικά κτίρια. Ανταλλάγησαν δώρα και ευχές μεταξύ των σχολείων με την υπόσχεση μελλοντικής συνεργασίας.

Την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκλήρωσε η ξενάγηση των μαθητών στα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της Πόλης, πετυχαίνοντας έτσι στη μεγάλη γιορτή των Γραμμάτων να βρεθούν σε τόπους και ανθρώπους ευλογημένους και φωτισμένους.

Για την οργάνωση και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος της εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης, σημαντική ήταν η συμβολή του Ελληνικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης, στο οποίο η Διεύθυνση του Γυμνασίου Φερών απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή μετά την επιστροφή των μαθητών.

(ανακοίνωση του Γυμνασίου Φερών / φωτό παραχωρημένες από το Γυμνάσιο)