Παναγιωτόπουλος: Η κυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε το νομοθετικό έργο

Μπορεί οι εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών – αν και η ημερομηνία κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό- ωστόσο η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το νομοθετικό της έργο, σύμφωνα με όσα δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. “Ακόμα δεν τελειώσαμε με τα Νομοσχέδια, που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή. Την Τρίτη, θα φέρουμε και το δικό μας, για τη μέριμνα του προσωπικού (εν. των Ενόπλων Δυνάμεων)” είπε συγκεκριμένα ο Υπουργός από το βήμα της εκδήλωσης κοπής πίτας της ΔΕΕΠ Έβρου, στην οποία μάλιστα έφτασε με καθυστέρηση περίπου 45 λεπτών καθώς νωρίτερα βρισκόταν σε αντίστοιχη εκδήλωση στο Νομό Καβάλας.

Σε μία ομιλίας με αμιγώς προεκλογικά χαρακτηριστικά, ο ΥΕΘΑ απέφυγε τεχνηέντως τις αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ (κάτι που δεν έκαναν οι τοπικοί βουλευτές, οι οποίοι ανέβασαν υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, ως μη όφειλαν στο δεδομένο ακροατήριο), αλλά περιέγραψε με αδρές γραμμές το έως τώρα κυβερνητικό έργο. Έδωσε έμφαση στη μεταναστευτική κρίση του 2020, στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (την οποία χαρακτήρισε την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Ελλάδας μαζί με την Καλαμάτα) και μετέφερε το πρωθυπουργικό προεκλογικό αφήγημα σύμφωνα με το οποίο κεντρικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας που διεκδικεί αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές είναι η βελτίωση της αμειβόμενης εργασίας στην επόμενη τετραετία.

Δύο σημεία της ομιλίας του προκάλεσαν έντονο χειροκρότημα: το ένα ήταν το σημείο όπου είπε ότι όταν έρχεται στον Έβρο ανυψώνεται το δικό του ηθικό και το δεύτερο ήταν η κατακλείδα της ομιλίας του όταν κάλεσε τους παριστάμενους να αποφασίσουν αν θέλουν κυβερνήτη της χώρας αυτόν που κρατάει το τιμόνι στιβαρά εν μέσω καταιγίδας ή αυτόν που το οδήγησε σε ξέρα ενώ έπλεε σε μπουνάτσα.

Στο βήμα της εκδήλωσης, που συντόνισε η Χρύσα Λουπασκάκη, ανέβηκαν συνολικά οι: Άκης Παρασκευόπουλος – Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Έβρου / Βασίλης Μαυρίδης – Πρόεδρος ΠΕΔ ΑΜΘ / Χρήστος Μέτιος – Περιφερειάρχης ΑΜΘ / Σταύρος Κελέτσης – Βουλευτής Έβρου ΝΔ / Χρήστος Δερμεντζόπουλος – Βουλευτής Έβρου ΝΔ / Τάσος Δημοσχάκης – Βουλευτής Έβρου ΝΔ / Έλενα Σώκου – Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ για Περιφερειακά ΜΜΕ / Νίκος Παναγιωτόπουλος – Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Δέκα ευρώ υπέρ ενίσχυσης της τοπικής οργάνωσης

Η προσέλευση του κοινού στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Έβρου, χαρακτηρίζεται μάλλον αναμενόμενη καθώς οι ροτόντες των πρώτων σειρών γέμισαν από τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων και τους εν γένει επιτελείς.

Στις πιο πίσω ροτόντες κάθισαν οι φίλοι του κόμματος, ενώ η συμμετοχή ήταν περίπου δωρεάν αφού στην είσοδο οι προσερχόμενοι πλήρωναν κουπόνια ενίσχυσης της τάξεως των δέκα ευρώ έκαστο. Υπήρξαν βέβαια κι εκείνοι που δεν κατέβαλαν τον οβολό τους, είτε γιατί είχαν προ-αγοράσει κουπόνια, είτε γιατί θεωρούν εαυτούς υπεράνω χρημάτων.

Στα hints της βραδιάς καταγράφεται η βράβευση του Γιάννη Βραχιόλογλου για την εν γένει προσφορά του στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο. Η πίτα ευλογήθηκε από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, ο οποίος προσήλθε μόνο για το σκοπό αυτό καθώς είχε άλλες υποχρεώσεις τις οποίες και αποχώρησε αμέσως μετά την σύντομη θρησκευτική τελετή.