Search
Close this search box.
Στις 08/02 συνεχίζεται η δίκη για το θάνατο της Δέσποινας Καραγεωργίου και του αγέννητου μωρού της

Στις 08/02/2023 έχει οριστεί η επόμενη δικάσιμος, στην υπόθεση του θανάτου της 37χρονης Δέσποινας Καραγεωργίου και του αγέννητου μωρού της, ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τον σύζυγό της δε, και τα όσα υποστήριξε μιλώντας στον ρ/σ Status 94.2, διπλός θάνατος μητέρας και κυοφορούμενου βρέφους υπό τη δεδομένη συνθήκη δεν είχε καταγραφεί ποτέ ξανά στα νοσοκομειακά χρονικά παγκοσμίως, έως την περίπτωση της Δέσποινας.

Η δικάσιμος της 8ης Φεβρουαρίου θα είναι η τρίτη στη σειρά της ακροαματικής διαδικασίας και σίγουρα όχι η τελευταία, αφού οι μάρτυρες που πρέπει να καταθέσουν είναι πολλοί. Στη δεύτερη δικάσιμο της διαδικασίας (25/01), το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι καθηγητές Τσικούρας, Κουρκουτσάκης και Κοντομανώλης για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο κος Τσικούρας υποστήριξε ότι ο συνολικός χειρισμός του περιστατικού της Δέσποινας ήταν λανθασμένος από την εφημερεύουσα συνάδελφο του εκείνη την ημέρα (και βασική κατηγορούμενη), ο κος Κουρκουτσάκης επεσήμανε ότι ο υφίσταμενός του ειδικευόμενος ακτινολόγος Νηστικούλης, είχε εντοπίσει υγρό στην κοιλιακή χώρα της Δέσποινας και είχε ενημερώσει σχετικά τις θεράπουσες ιατρούς (ειδική και ειδικευόμενη), αλλά είχε κάνει και σχετική ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα του Νοσοκομείου και ο κος Κοντομανώλης που το μοιραίο βράδι τελούσε σε εφημερία ετοιμότητας (δηλαδή ήταν στο σπίτι του και θα προσερχόταν μόνο αν λάμβανε κλήση), άλλαξε μερικώς την κατάθεσή του σε σχέση με την αντίστοιχη που είχε δώσει στην προδικασία. Ενώ, δηλαδή, την πρώτη φορά που είχε κληθεί είχε περιγράψει τους ιατρικούς χειρισμούς που θα έπρεπε να είχαν γίνει, αλλά δεν έγιναν, στο δικαστήριο της 25ης Ιανουαρίου, όταν διαπιστώθηκε ότι αντιφάσκει δήλωσε ότι δεν θυμάται καλά την υπόθεση της Δέσποινας γιατί έχει περάσει πολύς καιρός…!

Με άλλα λόγια, στις 00.30 εκείνης της νύχτας η ειδικός και η ειδικευόμενη γιατρός (θα έπρεπε να) γνώριζαν ότι η ασθενής και εν τέλει νεκρή, δεν έπασχε από ουρολοίμωξη ή έστω όχι μόνο από ουρολοίμωξη και άρα έπρεπε να είχε διαχειριστεί με άλλο τρόπο και να μην είχε εισαχθεί στη συγκεκριμένη κλινική, αλλά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τις καταθέσεις των μαρτύρων έως τώρα, εν τούτοις μένει φυσικά να αποδειχθεί των λόγων τους το ασφαλές και φυσικά να πειστεί το δικαστήριο ότι λένε την αλήθεια.

Στις επόμενες δικασίμους θα ακολουθήσουν καταθέσεις και άλλων μαρτύρων και η διαδικασία θα τελειώσει με τις απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων, δηλαδή της ειδικής γιατρού, της ειδικευόμενης γιατρού, της μαίας και της νοσηλεύτριας. Και αφού γίνουν και οι απολογίες το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του, που αν είναι καταδικαστική για τις κατηγορούμενες η μέγιστη ποινή που μπορεί να τους επιβληθεί είναι φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή.