Τυχερό: Με ένα ATM θα μείνει ο οικισμός καθώς η Alpha Bank “ξηλώνει” το δικό της

Με ένα μόνο ATM θα μείνει ο οικισμός του Τυχερού του Δήμου Σουφλίου, καθώς η τράπεζα Alpha ενημέρωσε τη δημοτική αρχή να απεγκαταστήσει το δικό της, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η τράπεζα η συναλλακτική κίνηση του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης είναι σημαντικά μειωμένη και πολύ κατώτερη του μηνιαίου πλαφόν που αυτή έχει ορίσει.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η Τράπεζα έχει ορίσει ως αποδεκτό αριθμό μηνιαίων συναλλαγών τις 1500, το ΑΤΜ κατέγραψε για το 2022 μέσο όρο 605 συναλλαγές, 686 το 2021, 750 το 2020, ενώ η καλύτερη χρονιά της δεκαετίας ήταν το 2013 με μέσο όρο 1409 συναλλαγές τον μήνα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα και συνυπολογίζοντας την πανδημική κρίση, που όμως μετά την παρέλευση της, η κίνηση στο ΑΤΜ δεν επανήλθε σε ανοδική πορεία, η τράπεζα αποφάσισε την απομάκρυνση του.

Αντιδράσεις από τη Δημοτική Αρχή

Την ίδια ώρα όμως, η δημοτική αρχή εγείρει αντιδράσεις και ζητά από την τράπεζα την άρση της απόφασης και την παραμονή του ΑΤΜ στον οικισμό καθώς “η απομάκρυνσή του θα δημιουργήσει επιπλέον υποβάθμιση της ακριτικής περιοχής μας καθώς επίσης θα δημιουργήσει προβλήματα, τόσο στους πολίτες, αλλά και στους επαγγελματίες της περιοχής”, όπως σημείωσε στην σχετική επιστολή του ο αντιδήμαρχος ΔΕ Τυχερού, Δημήτρης Δαρούσης.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το ΑΤΜ που βρίσκεται στο Τυχερό στεγάζεται σε οικίσμο παραχωρημένο από τον Δήμο Σουφλίου, ενώ ηλεκτροδοτείται και από παροχή του Δήμου, συνεπώς η οικονομική επιβάρυνση της Τράπεζας για τη λειτουργία του είναι μηδαμινή, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν επήρεασε την απόφασή της να το απομακρύνει.