Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης – Η τελευταία παράσταση

Στην Καρωτή Διδυμοτείχου, το χωριό από όπου καταγόταν κηδεύτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου. Ο σπουδαίος μουσικός της Θράκης, πέθανε σε ηλικία 93 ετών και έχοντας γνωρίσει πανελλήνια καταξίωση στο είδος της μουσικής που υπηρέτησε τόσο ως τραγουδιστής, όσο και ως οργανοπαίκτης στο ούτι.

“Μουσικό” το τελευταίο αντίο

Τόσο κατά την έξοδο της σορού από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όσο και κατά τον ενταφιασμό του, οργανοπαίκτες της περιοχής (προεξάρχοντος του εγγονού του Νίκου Αγγούση), έπαιξαν και τραγυούδησαν τραγούδια που ο αείμνηστος Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης σύστησε στο ευρύ κοινό μέσα από τους δίσκους που εξέδωσε, αλλά και τις αμέτρητες live εμφανίσεις του.

Συντετριμμένες οι κόρες του Λαμπριάννα και Θεοπούλα

Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης συνοδεύτηκε από τις κόρες του Θεοπούλα και Λαμπριάννα, που όλοι μαζί είχαν δημιουργήσει ένα μουσικο-τραγουδιστικό τρίο, με εκατοντάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και πάντα αφοσιωμένοι στη μετάγγιση του παραδοσιακού θρακιώτικου τραγουδιού. Φυσικά αμφότερες οι θυγατέρες του ήταν παρούσες, αποχαιρετώντας τον πατέρα και μέντορα τους στη μουσική τους καριέρα. Στην Καρωτή βρέθηκαν μέλη της στενής και της ευρύτερης οικογένειας του εκλιπόντος, αλλά υπήρξε και πολιτική εκπροσώπηση σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας και Βουλής.