Πέθανε η Όλγα Γκιούρδα

Την τελευταία της πνοή άφησε στην Αλεξανδρούπολη η αγωνίστρια της Αριστεράς Όλγα Γκιούρδα. Η Όλγα Γκιούρδα ήταν γνωστή για τις πολιτικές της πεποιθήσεις και τη ζέση με την οποία τις υπερασπιζόταν ενώ είχε βαθιά γνώση της πολιτικής κατάστασης τόσο της Αλεξανδρούπολης, όσο και της Ελλάδας.
Όσοι την γνώριζαν, έβλεπαν στο πρόσωπό της μια μαχήτρια της ζωής κι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματά της ήταν το θάρρος να λέει την γνώμη της.

Από το αρχείο του “R” ανασύρουμε ένα περιστατικό με πρωταγωνίστρια την ίδια, που είχε συμβεί το 2016 σε μία επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή. Γράφαμε τότε (26.11.2023):

Η επίσκεψη – περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη ήταν αν μη τι άλλο “μεγάλη”, με πολλές ειδήσεις και πολλά μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις. Όπως είναι γνωστό, αυτή η περιοδεία κατέληξε σε πολιτική ομιλία του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή, η οποία όμως ξεκίνησε με ένα ευχάριστο περιστατικό, πρωταγωνίστρια του οποίου είναι μία κυρία γνωστή στην Αλεξανδρούπολη.

Ο λόγος για την κυρία Όλγα Γκούρδα, που είναι γνωστή για τις αριστερές της πεποιθήσεις και τον κομματικό της προσανατολισμό. Έτσι λοιπόν βρέθηκε και στην Κομοτηνή για να συναντήσει από κοντά τον Αλέξη Τσίπρα και να του χαρίσει… μία μικρή κόκκινη καρδιά (φωτο κάτω).

Με αυτή την κίνηση η κυρία Όλγα θέλησε να του εκφράσει τη συμπάθεια της και να του δώσει κουράγιο να συνεχίσει την προσπάθεια του, αφού η ίδια τον θεωρεί ικανό πρωθυπουργό.

Αν του χάρισε δύναμη, δεν το γνωρίζουμε, αλλά αν κρίνουμε από την έκφρασή του, σίγουρα του χάρισε ένα μεγάλο χαμόγελο!