Πέθανε ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης

Έναν σπουδαίο υπηρέτη της μουσικοχορευτικής της παράδοσης πενθεί από σήμερα η Θράκη. Ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν την παραδοσιακή μουσική της Θράκης και αναγνωρίζουν τη σπουδαία προσφορά του στον Πολιτισμό.

Ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρωτή Διδυμοτείχου το 1930. Από πολύ νεαρή ηλικία είχε επιδείξει μεγάλη αγάπη για την παραδοσιακή μουσική, την οποία άρχισε να μελετά ερασιτεχνικά, σταδιακά έγινε το επάγγελμά του και στα μέσα της δεκαετίας του 1960 έκανε τα πρώτα βήματα της μεγάλης καριέρας που διέγραψε στη διάρκεια της ζωής του.

Ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης υπήρξε στενός συνεργάτης της Δόρας Στράτου, εξέδωσε δεκάδες δίσκους θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής, αλλά έκανε και πλήθος συναυλιών – στην αρχή μόνος του και στη συνέχεια μαζί και με τις κόρες του Λαμπριάννα και Θεοπούλα – σε όλη την Ελλάδα και σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου, κάνοντας γνωστή τη μουσικοχορευτική παράδοση της Θράκης. Στην πορεία της καριέρας του είχε συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς τόσο από τον Έβρο, όσο όμως και από όλη την Ελλάδα.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 23/01 στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καρωτή.