Δριμεία κριτική στην επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θράκη ασκεί το μεινοτικό κόμμα DEB

Φαρμακερά βέλη κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το μειονοτικό εθνικιστικό κόμμα “Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας” (DEB) με αφορμή όσα είπε στην ομιλία του στην Κομοτηνή κατά την επίσκεψή του στη Θράκη

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Δυτική Θράκη. Είναι απαράδεκτο για εμάς την Μειονότητα το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν έκανε καμία ουσιαστική δήλωση για τα χρόνια και επίκαιρα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην πραγματικότητα και προσπαθώντας να δώσει την εικόνα μιας γαλήνιας ζωής» τονίζει το DEB.

«Μείναμε έκπληκτοι με τη δήλωση που έκανε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για μια ειρηνική συμβίωση, όμως παρέβλεψε ότι ο κύριος παράγοντας αυτής της ειρήνης είναι η ίδια η Μειονότητα, παρά τις όλες διακρίσεις και στερήσεις δικαιωμάτων της» προσθέτει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, καθώς φαίνεται ότι η γραμμή του είναι ίδια με εκείνη της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, το DEB αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση πως «η Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να ζήσει αρμονικά κάτω από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή σημαία. Το κυρίως πρόβλημα είναι ότι δεν ανταμείβεται για την υπομονή της, αντιθέτως βιώνει συνεχώς αγνόηση των προβλημάτων και της ύπαρξής της. Καλούμε λοιπόν και εμείς τους Ευρωπαίους όπως και ο Πρωθυπουργός, ώστε να δουν από κοντά την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας».

Σημειώνεται ότι το DEB υπηρετεί πιστά την τουρκική προπαγάνδα περί ύπαρξης “Τουρκικής” Μειονότητας στη Θράκη και συνήθως βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με την ανθελληνική ρητοτική της Τουρκίας.