“Έκλεισε” το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην αποκάλυψε την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των Εκλογών την Άνοιξη, όμως όλοι ξέρουν πια λίγο – πολύ ότι αυτές θα γίνουν τον Απρίλιο. Αυτό που μένει να ειπωθεί ρητά είναι η ημερομηνία, ωστόσο εκλογές χωρίς υποψηφίους και χωρίς υποψήφιες δεν γίνονται.

Έτσι, σε όλη την Ελλάδα, παράλληλα με τις εξορμήσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών, “τρέχει” και μια παράλληλη διαδικασία που έχει να κάνει με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων που θα διανεμηθούν στους ψηφοφόρους στις επικείμενες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, ο αριθμός των εδρών δεν επηρεάστηκε και έτσι δεν επηρεάζεται ούτε ο αριθμός των ατόμων που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια. Αυτός, είναι ο μαγικός αριθμός -6- και συνηθώς ‘μπαίνουν’ τέσσερα αντρικά και δύο γυναικεία ονόματα.

Για τη Νέα Δημοκρατία, τα αντρικά ονόματα είναι πλέον δεδομένα, αφού μαζί με τους υπάρχοντες βουλευτές Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση συμμετέχει και ως υποψήφιος στον Έβρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άρα υπολείπονται δύο γυναίκες, που σύμφωνα με έντονη φημολογία που ξέσπασε μετά την πρωθυπουργική επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη έχουν βρεθεί.

Το παραπολιτικό σχόλιο λέει ότι στο περιθώριο της επίσκεψης Μητσοτάκης, δύο κυρίες που έχουν ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση θέτουν εαυτές στην υπηρεσία του κόμματος και μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις άνδρες θα διεκδικήσουν την ψήφο των Εβριτών/ισσών. Πρόκειται για δύο κυρίες που στις Εκλογές του 2019 είχαν βρεθεί σε αντίπαλα αυτοδιοικητικά στρατόπεδα, ωστόσο καμία από τις δύο δεν κατάφερε να εκλεγεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα καθώς κάθε μάχη είναι διαφορετική, ενώ η προηγούμενη συνήθως λειτουργεί ως οδηγός για την επόμενη.

Τα ονόματά τους δεν αποκαλύφθηκαν “επίσημα”, αλλά πλέον εκφράζεται από πολλές πλευρές η βεβαιότητα ότι θα είναι αυτές. Τα ονόματα των δύο κυριών είναι σε γνώση του “R”, αλλά δεν θα τα αποκαλύψουμε στο παρόν. Πάντως, όσοι/ες μπορούν να διαβάσουν ανάμεσα στις γραμμές λογικά έχουν ήδη καταλάβει περί ποιων πρόκειται. Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο σε αυτές, όσο και όλους/ες τους συμμετέχοντες/ουσες στις επερχόμενες εκλογές.