Κομοτηνή – Υπό τον συντονισμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μέγαρο Μουσικής

Η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Κομοτηνή. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής από την υπεύθυνη λειτουργίας του, ειδική σύμβουλο σε θέματα πολιτισμού, Ζωή Κοσμίδου.

Αποφασίστηκε η Εθνική Λυρική Σκηνή να αναλάβει το συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, μέσω ενός προγράμματος συνεργασίας με την Περιφέρειά ΑΜΘ που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την έναρξη και τον τρόπο της συνεργασίας δεν έγιναν γνωστές, εν τούτοις είναι γεγονός ότι το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής σχεδόν υπολειτουργεί, αφού λειτουργεί κυρίως ως χώρος διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων και ομιλιών και όχι ως κύτταρο πολιτισμού, όπως τα άλλα Μέγαρα της χώρας. Στο παρελθόν μάλιστα, η υποδομή του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής έχει υποστεί σημαντικές φθορές από καιρικά φαινόμενα και πλημμελή συντήρηση.