Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία σχεδιάζει ο Ερντογάν;

Το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρα οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, διέγνωσε ο Έλληνας δημοσιογράφος στην γείτονα, Μανώλης Κωστίδης. Σε μία από τις ανταποκρίσεις του, ο δημοσιογράφος σημείωσε τις δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος είπε “αν γίνουν πρόωρες εκλογές, είμαστε έτοιμοι” και αυτό σημαίνει ότι το κλίμα στη γείτονα είναι πλέον άκρως προεκλογικό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μανώλη Κωστίδη μάλιστα, οι τουρκικές εκλογές αναμένεται να γίνουν στο τέλος του Απριλίου ή το πολύ έως τις 14 Μαΐου, δηλαδή σχεδόν παράλληλα με τις ελληνικές εθνικές εκλογές.

Εν τω μεταξύ, η πρόωρη διεξαγωγή των τουρκικών εκλογών είναι μόνοδρομος για το καθεστώς Ερντογάν, καθώς αν οι εκλογές γίνουν στον προβλεπόμενο χρόνο, τότε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Τέλος, οι διεθνολόγοι εκτιμούν ότι ένα τεχνητό “θερμό” επεισόδιο, θα συνέφερε τον Τούρκο Πρόεδρο στη δεδομένη χρονική περίοδο, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς και την δημοσκοπική κατάρρευση του Ερντογάν, που πρέπει πάση θυσία να “ανεβάσει” τα ποσοστά του, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.