Χ. Τοψίδης: Στη νέα χρονιά να αξιοποιήσουμε τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Με μία ανοικτή επιστολή προς τα μέλη του Επιμελητηρίου και όχι μόνο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, καλωσόρισε τη νέα χρονιά. Μεταξύ άλλων, ο κος Τοψίδης σημειώνει στην επιστολή του, την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να επιτευχθεί επιχειρηματική πρόοδος και τοπική ανάπτυξη.

Η επιστολή του κου Τοψίδη:

Αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου,

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Αφήνουμε πίσω μας μια δύσκολη χρονιά, μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στο Επιμελητήριο Έβρου, δώσαμε το δικό μας αγώνα, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κάθε επαγγελματία, για να πετύχουμε όλοι μαζί την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την διαφυγή από τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Σε μια εποχή με συνεχείς και θεμελιώδεις αλλαγές, αναγνωρίζοντας τον αγώνα επιβίωσης των επιχειρήσεων, πρέπει όλοι να αποδεχθούμε τη νέα οικονομική πραγματικότητα και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Να αδράξουμε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, να εκμεταλλευτούμε τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, τις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού. Να αξιοποιήσουμε τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εύχομαι το 2023 να αποτελέσει για όλες και όλους τον σταθμό για επαγγελματική, ατομική και οικογενειακή εξέλιξη. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί, με δύναμη, εργατικότητα και αισιοδοξία, για μια χρονικά γεμάτη υγεία, ανάκαμψη και πρόοδο.

Καλή Χρονιά!

Ευτυχισμένο και δημιουργικό 2023!