Search
Close this search box.
Η Αλεξανδρούπολη αποχαιρέτισε το 2022 με καμήλες και μαγκάλια

Με το παραδοσιακό έθιμο της Καμήλας και μάλιστα εις διπλούν, αποχαιρέτισε η Αλεξανδρούπολη το 2022. Κάθε χρόνο το έθιμο της Καμήλας αναβιώνει στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης ο πολιτιστικός Σύλλογος “Ανατολική Ρωμυλία” ανήμερα τις 31ης Δεκεμβρίου, ωστόσο φέτος επέδειξε ενδιαφέρον να πράξει το ίδιο και μία σύμπραξη Συλλόγων – αυτή των “Ακριτών” με τον “Φάρο Απαλού”.

Ως εκ τούτου, το έθιμο αναβίωσε δύο φορές σε δύο διαφορετικές ώρες και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε παρέμβαση κάποιων ψυχραιμότερων προκειμένου να επέλθει συνεννόηση και σωστός προγραμματισμός για τη διεξαγωγή των λαϊκών δρωμένων ανήμερα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Ξανάναψαν και τα μαγκάλια

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, ελέω πανδημίας είχε “χαθεί” μια συνήθεια ετών που έχει κάνει την Αλεξανδρούπολη διάσημη σε όλη την Ελλάδα. Ο λόγος για τα λεγόμενα “μαγκάλια” που ανάβουν κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς από διάφορες παρέες στις γειτονιές της πόλης και έτσι οι συνδαιτημόνες αποχαιρετούν το χρόνο που φεύγει.

Φέτος όμως, που τα μέτρα κατά της πανδημίας ήταν σχεδόν ανύπαρκτα, τα μαγκάλια ξανάναψαν και θύμισαν εποχές προ πανδημίας με τον κόσμο να διασκεδάζει στις γειτονιές της πόλης, αποχαιρετώντας το 2022 και καλωσορίζοντας το 2023.