Φέρες: Πάνω από 300 κιλά το μοσχάρι που σουβλίστηκε φέτος

Πάνω από 300 κιλά ζύγιζε το μοσχάρι που σουβλίστηκε φέτος στις Φέρες, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων δέκα ετών που στοχεύει στην προβολή της κτηντοτροφίας του τόπου.

Το μοσχάρι τοποθετήθηκε στη σούβλα το μεσημέρι της 28ης Δεκεμβρίου και παρέμεινε εκεί για περισσότερο από 24 ώρες.

Το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου, το σφάγιο μοιράστηκε δωρεάν στον κόσμο που προσήλθε στην κεντρική πλατεία των Φερών και συμμετείχε στο υπαίθεριο γλέντι.

Το “έθιμο” του σουβλιστού μόσχου, ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια και διοργανώνεται κάθε χρόνο, με εξαίρεση τις δύο χρονιές της πανδημικής κρίσης. Στόχος του είναι να αναδείξη την κτηνοτροφία των Φερών, που αποτελεί την κινητήριο δύναμη της τοπικής οικονομίας και εμμέσως φυσικά την ανάγκη για την στήριξη και την υποστήριξη της.

Η γιορτή που στήθηκε στις Φέρες πλαισιώθηκε από παραδοσιακή μουσική και κρασί, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν πολλοί εθελοντές τόσο για το ψήσιμο του ζώου, όσο όμως και για την διανομή του στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.