Ευθεία πολεμική απειλή από τον Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα

Σε μία ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας προχώρησε για άλλη μία φορά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσαβούσογλου απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο, εφόσον επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στην Κρήτη.

“Τις τελευταίες ημέρες στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα πως θα γίνει η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια γύρω από την Κρήτη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, όχι 12 μίλια αλλά δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε ένα μίλι παραπάνω στο Αιγαίο. Η απόφαση που έχει το Κοινοβούλιο μας το 1995 σχετικά με το ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρη και συνεχίζει να ισχύει.

Για άλλη μια φορά θέλω να προειδοποιήσω την Ελλάδα. Μην κάνεις ψευτομαγκιές βασιζόμενη σε αυτούς που προσπαθείς να έχεις από πίσω σου. Μην μπαίνεις σε περιπέτειες κι εσύ ξέρεις πως το τέλος θα είναι πολύ κακό, φέρεται να είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη.

Στο κάδρο και οι “Τούρκοι” της Δυτικής Θράκης

“Είχαμε ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα. Όμως λόγω της εκστρατείας που ξεκίνησε ο Μητσοτάκης εναντίον της Τουρκίας, λόγω των προκλήσεων στο Αιγαίο, των ισχυρισμών για γενοκτονία και των πιέσεων εναντίον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, βάλαμε τον διάλογο σε εκκρεμότητα.

Είχαμε στείλει δυο επιστολές στο ΟΗΕ το 2021  για τις παραβιάσεις που κάνει η Ελλάδα στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Κι έτσι καταγράψαμε πως η Ελλάδα επειδή παραβιάζει  τους όρους των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων απέναντι σε μας δεν θα μπορεί να εκφράζει δικαιώματα κυριαρχίας“, φέρεται ακόμα να είπε ο Τσαβούσογλου, συνοψίζοντας όλες τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις σε βάρος της Ελλάδας.