Προβλήθηκε το επεισόδιο “Κυριακή στο Χωριό ξανά” με αφιέρωμα στις Φέρες

Ένα όμορφο αφιέρωμα της κρατικής τηλεόρασης στις Φέρες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές ανήμερα των Χριστουγέννων.

Τα γυρίσματα που ολοκληρώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες οδήγησαν στη δημιουργία ενός εορταστικού επεισοδίου της γνωστής εκπομπής “Κυριακή στο Χωριό Ξανά”.

Μέσα από τις εικόνες, τα χρώματα και την παρουσίαση οι τηλεθεατές ξεναγήθηκαν στην πόλη των Φερών και γνώρισαν τις ομορφιές, τα ήθη, τα έθιμα και τους ανθρώπους της.

Πρωταγωνιστής παρέμεινε το «χωριό», οι άνθρωποι που το κατοικούν, οι ζωές τους, ο τρόπος που αναπαράγουν στην καθημερινότητα τους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους, όλα όσα έχουν πετύχει μέσα στο χρόνο κι όλα όσα ονειρεύονται. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το θρησκευτικό σύμβολο της περιοχής η Παναγία Κοσμοσώτειρα καθώς και το φυσικό σύμβολο των Φερών, το Δέλτα του Έβρου, ένας βιότοπος με παγκόσμια ακτινοβολία.

Στο μεγάλο τραπέζι της γιορτής, οι γυναίκες και οι άνδρες του τόπου μας, παρουσίασαν γεύσεις και ιστορίες, γλυκές και αλμυρές, όπως τις μαγειρεύουν αιώνες τώρα οι Εβρίτες, στη διάρκεια του Δωδεκαημέρου.

Κυριακή στο χωριό ξανά, στις Φέρες. Με κάλαντα, τραγούδια και χορούς. Μια εκπομπή, σαν ευχή για τον καινούριο χρόνο.

“Συνεχίζουμε την τουριστική προβολή του τόπου μας, του δήμου μας, έχοντας στο πλευρό μας επαγγελματίες, πολιτιστικούς συλλόγους, κοινωνικούς φορείς.

Έχοντας στο πλευρό μας όλους εσάς! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στον καινούριο φίλο Κωστή Ζαφειράκη”, δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Φερών, Αγροτουρισμού και Πρωτογενούς Τομέα κ. Δημήτρης Κολγιώνης

Χρόνια πολλά!!

https://www.ertflix.gr/vod/vod.232743-kuriake-sto-khorio-xana-32%20%20Facebook%20Twitter%20LinkedIn

(ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης)