Βουλγαρία: Έλλειψη προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις

«Η αναλογία τιμή – ποιότητα στα βουλγάρικα θέρετρα διατηρείται σε καλό επίπεδο και οι τιμές είναι ανταγωνιστικές, είπε στην NOVATVο υπ. Υπουργός Τουρισμού, Ήλιν Ντιμιτρόβ. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα που μεγαλώνει.

Μετά την πανδημία κορονοϊού το εξυπηρετικό προσωπικό ολοένα και μειώνεται και γίνεται όλο και πιο δύσκολο οι επιχειρηματίες να βρουν υπαλλήλους για να ανταπεξέλθουν στον αυξανόμενο αριθμό των τουριστών που αρχίζουν ξανά να ταξιδεύουν και να κάνουν διακοπές.

Οι Βούλγαροι πάντα ήταν οι κυρίαρχοι τουρίστες στα βουλγάρικα θέρετρα αλλά φέτος σημειώνεται αύξηση 15% (σε σύγκριση με το 2021) των τουριστών από το Ισραήλ, 12% από την Βρετανία, 10% από την Ρουμανία και 5% από την Ελλάδα. Οι ρώσοι τουρίστες για ευνόητους λόγους απουσιάζουν από την λίστα».  

Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στο Μπάνσκο, παρά την έλλειψη χιονιού

Έστω και με ζεστότερο καιρό και έλλειψη χιονιού το Μπάνσκο εγκαινίασε επίσημα τη σκι σεζόν. Ένα μέρος των γεγονότων στο πρόγραμμα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα «Μπες στην ομάδα του πρωταθλητή» αναβλήθηκαν. Τα τελεφερίκ δε λειτουργούν. Δεν υπάρχουν ακόμη ανοιχτές πίστες. Παρά τον ζεστότερο καιρό οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στο θέρετρο και είναι γεμάτο το 80% των κλινών. Στα εγκαίνια που έγιναν πριν από λίγες ημέρες, παραβρέθηκε η τρεις φορές ολυμπιονίκης σκι Μαρία Ρις.