Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Οι λειτουργίες των Χριστουγέννων

Η προσεχή Κυριακή 25 Δεκεμβρίου συμπίπτει με την μεγάλη δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων και το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων θείων λειτουργιών στην Αλεξανδρούπολη διαμορφώνεται ως εξής:

– Την παραμονή των Χριστουγέννων, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, ΜΟΝΟ στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Καλλιθέας θα τελεσθεί βραδυνή χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία από 7.00’-9.30’ μ.μ..

– Ανήμερα την Κυριακή σε όλους τους ναούς μας ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων θα ξεκινήσει στις 5.00’ το πρωί.

– Δεύτερη χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί από 9.00’-10.00’ ΜΟΝΟ στον Μητροπολιτικό Ναό, στην Μεταμόρφωση και στον Άγιο Νεκτάριο Αλεξανδρουπόλεως.

Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στις 7.00’ το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου θα γίνει υποδοχή και θα τεθεί σε προσκύνηση το πρωτότυπο της εικόνας της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας του 16ου αιώνα που φυλάσσεται στο Εκκλησιαστικό μας Μουσείο. Η εικόνα αυτή έχει ανατυπωθεί σε αντίτυπα για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως και διατίθεται από τους ναούς μας. 

Η σεβασμία εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου μέχρι την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 για όσους επιθυμούν να την προσκυνήσουν.