Αναδίπλωση της κυβέρνησης στο κλείσιμο των Κέντρων Νεοσυλλέκτων στον Έβρο

Προς αναδίπλωση βαίνει, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση στο θέμα που ενέσκηψε πρόσφατα και αφορά στην απόφαση περί παύσης λειτουργίας των ΣΥΠΟ (Σημείο Υποδοχής Παρουσίασης Οπλιτών) στον Έβρο.

Επισκεπτόμενος τον Έβρο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, πέρα από τις εθιμοτυπικές επισκέψεις σε φυλάκια και μονάδες του νομού, είχε και συνάντηση με τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, όπου παρόντων και των κυβερνητικών Εβριτών βουλευτών αναλύθηκε το σχετικό θέμα.

“Σε επίπεδο σχεδιασμού και μάλιστα σε επίπεδο σχεδιασμού επιτελείων συζητάμε για κάποια αλλαγή του συστήματος με τα ΣΥΠΟ. Δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις, ασφαλώς δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αποφάσεις πριν ακούσουμε και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας”, είπε ο κος Παναγιωτόπουλος εξερχόμενος της εν λόγω συνάντησης, όμως δεν είπε ότι η σχετική διαταγή περί παύσης λειτουργίας των ΣΥΠΟ έχει ήδη διανεμηθεί στις Μονάδες του Έβρου από τις 12 Δεκεμβρίου.

Επομένως, αυτό που πλέον εξετάζεται είναι η άρση μια ειλημμένης απόφασης, ωστόσο ο κος Παναγιωτόπουλος στη δήλωσή του επέμεινε ότι: “η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί, όπως σας είπα δεν θέλουμε να πάρουμε καμία απόφαση που να δημιουργεί την παραμικρή εντύπωση ότι αποδυναμώνεται στρατιωτικά ο Έβρος. Γιατί, κάθε άλλο, παρά αποδυναμώνεται στρατιωτικά ο Έβρος. Ο Έβρος ενισχύεται, ενισχύεται σταδιακά, ενισχύεται με επαγγελματίες οπλίτες, ενισχύεται με ΟΒΑ – εξ αρχής αυτό ήταν το πλάνο γιατί αυτό επιτάσσουν οι καιροί”

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε “εύλογες” τις ανησυχίες των “φορέων έκφρασης της τοπικής κοινωνίας – αυτοδιοικητικών κυρίως”, και κάλεσε όλους να είναι “σίγουροι ότι δεν θα πάρουμε βιαστικές αποφάσεις και σίγουρα δεν θα πάρουμε αποφάσεις σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και ειδικά εδώ στον Έβρο”.

Να θυμίσουμε ωστόσο ότι μετά την απόφαση περί παύσης λειτουργία των ΣΥΠΟ στον Έβρο, είχε κοινοποιηθεί στον Υπουργό επιστολή των τεσσάρων δημάρχων τους οποίους συνάντησε διά ζώσης κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 23/12.

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στον Έβρο from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.