Περιφερειακή Σύνθεση: Ξέρουμε ότι ο Χ. Μέτιος κρύβεται πίσω από τον κομματικό φορέα

Ένα διαφορετικό πρόσωπο επιχείρησε να δείξει ο Περιφερειάρχης στη συνεδρίαση του ΠΣ της Παρασκευής 16/12, εμφανιζόμενος ως «τιμητής πολιτικών φρονημάτων», όταν κλήθηκε να απαντήσει σε επερώτηση της παράταξής μας. Η επερώτηση είχε πολύ απλό νόημα, καθώς μέσω αυτής η Περιφερειακή Σύνθεση καυτηρίασε απλώς το γεγονός ότι σε ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας υπήρχε όχι απλά μονοπαραταξιακή αλλά και μονοκομματική συμμετοχή και εκπροσώπηση, καταργώντας κάθε έννοια πλουραλισμού και δημοκρατικής προσέγγισης. Ο Περιφερειάρχης λοιπόν, ο οποίος αντιλαμβάνεται την πολυφωνία μόνο ως οικονομική συναλλαγή (δηλαδή, ως παροχή έμμισθων θέσεων), αντί να παραδεχτεί το λάθος του, επιχείρησε να «κατηγορήσει» την Περιφερειακή Σύνθεση εκφράζοντας ασυνάρτητες απόψεις και αρθρώνοντας έναν ξύλινο πολιτικό λόγο, που σίγουρα δεν βρίσκει απήχηση στους/στις ψηφοφόρους της Περιφέρειας μας. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το διατυπώνουν με σαφήνεια οι ψηφοφόροι, που σε πρόσφατη έρευνα γνώμης απάντησαν σε ποσοστό 83,5 % ότι «ο Περιφερειάρχης δεν πρέπει να εκφράζει τον κομματικό του φορέα, αλλά να αναζητά ευρύτερες συγκλίσεις».

Με άλλα λόγια, οι πολίτες επιλέγουν το μοντέλο που πρεσβεύει η Περιφερειακή Σύνθεση από την ημέρα που δημιουργήθηκε και αποτελεί μία ομάδα ανθρώπων, που οι κομματικές τους προτιμήσεις μπορεί να διαφοροποιούνται, αλλά ο πολιτικός τους προσανατολισμός είναι κοινός και αφορά αποκλειστικά το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών τις οποίες υπηρετούν.

Βέβαια, για μας στην Περιφερειακή Σύνθεση, αυτές οι πρακτικές Μέτιου δεν είναι άγνωστες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κρύβεται πίσω από τον κομματικό φορέα, να επιδίδεται σε λασπολογίες και να στρατολογεί μισθοφόρους και κονδυλοφόρους.

Απλώς πλέον επειδή νιώθει -και είναι- στριμωγμένος το κάνει δημόσια και σπασμωδικά και ήρθε η ώρα να καταλάβουν όλοι το ποιόν του. Ας απολογηθεί, λοιπόν στις 600.000 ψηφοφόρους της Περιφέρειας μας και ας εξηγήσει τις εμμονικές του επιλογές. Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι ούτε το κόμμα είναι σύμφωνο με αυτή την πρακτική.

Εμείς στην Περιφερειακή Σύνθεση υποσχόμαστε σε όλες και όλους ότι θα εξακολουθήσουμε να υπηρετούμε το κοινό συμφέρον, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των συμπολιτών μας

ανακοίνωση της Περιφερειακής Σύνθεσης