Νέος Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ο Φώτης Μάρης

Νέος πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναδεικνύεται ο νυν αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Φώτης Μάρης.

Μέχρι τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου υπήρχε δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για το αξίωμα του πρύτανη από τα εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ και σύμφωνα με πληροφορίες του xronos.gr μόνο ο κος Μάρης κατέθεσε υποψηφιότητα, άρα τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα το πρυτανικό του σχήμα και τους στόχους της διοίκησής του, προκειμένου να λάβει και τυπικά την ψήφο εμπιστοσύνης του συμβουλίου διοίκησης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη νέα διαδικασία ανάδειξης πρύτανη και πρυτανικού συμβουλίου, προηγήθηκαν αρκετές διαδικασίες. Σε πρώτη φάση, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη έξι εσωτερικών μελών. Σε δεύτερη φάση, τα έξι εσωτερικά μέλη επέλεξαν πέντε εξωτερικά μέλη, ώστε να σχηματιστεί το νέο 11μελές συμβούλιο διοίκησης, το οποίο ψηφίζει για νέο πρύτανη.

Πρόθεση διεκδίκησης της Πρυτανείας είχε εκφράσει κι ο καθηγητής Νομικής ΔΠΘ Άλκης Δερβιτσιώτης, ο οποίος πράγματι εξελέγη μεταξύ των έξι μελών από τις εσωτερικές εκλογές, ωστόσο τα υπόλοιπα πέντε μέλη ήταν τόσο ο κος Μάρης όσο και ακαδημαϊκοί που πρόσκεινται στο πρυτανικό σχήμα του κου Μάρη. Άρα, η εκλογή του κου Δερβιτσιώτη ήταν αδύνατη.