Επιτυχημένο το 28ο Πανέβριο Συνέδριο Αιμοδοτών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 28ο Πανέβριο Συνέδριο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων & Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου , ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μεταξάδων και η Τοπική Κοινότητα Μεταξάδων στο Πνευματικό Κέντρο Μεταξάδων .

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να αναδειχθούν τα σημαντικά οφέλη της αιμοδοσίας και η ευαισθητοποίηση του κόσμου μέσω της πρόληψης και της ορθής ενημέρωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις θετικές επιδράσεις της αιμοδοσίας στην υγεία, υπάρχει και το ψυχολογικό μέρος της διαδικασίας. Η σημασία του αλτρουισμού συμβάλει στη διάθεση ενός ανθρώπου, καθώς ο αιμοδότης αισθάνεται υπερήφανος για την αλληλεγγύη που επιδεικνύει στον συνάνθρωπο. Επομένως αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μίας πιο συνεκτικής κοινωνίας με εφόδιο την αλληλεγγύη και την αγάπη προς το συνάνθρωπο.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι ομιλητές: Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος- Πρόεδρος Νεφροπαθών Β. Έβρου, κ. Γεώργιος Μαρτίνης- Δ/ντης Κεντρου Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν.Α και ο κ.Γεώργιος Ζαφειρόπουλος- Γενικός Ιατρός.

Το παρών έδωσαν αρκετοί πολίτες από την κοινότητα Μεταξάδων και της ευρύτερης περιοχής, όπως επίσης και πλήθος κόσμου από Θρησκευτικές, Πολιτικές και και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής.