Καθαιρείται από το Ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή

Όλες τις αρμοδιότητες που είχε ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίο χάνει πλέον η Εύα Καϊλή μετά τη σύλληψη της. Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνελήφθη την Παρασκευή με την κατηγορία της εμπλοκής σε υπόθεση χρηματισμού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, στο σπίτι της βρέθηκαν 600.000 ευρώ σε σακούλες, ενώ επίσης συνελήφθη και ο σύντροφός της.

Τα βελγικά ΜΜΕ που αποκάλυψαν το θέμα, αναφέρουν ότι η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, λάμβανε χρήματα από το Κατάρ, όμως προς το παρόν η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Επίσης, Ευρωπαίος αξιωματούχος που κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα, αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να μιλήσει λόγω του ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Εντός των (ελληνικών) τειχών, η υπόθεση “Καϊλή” έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις και το θέμα “τρεντάρει” στα social media και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε τη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το κόμμα, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της εμπλοκής της στο σκάνδαλο.