Επιφυλακτικοί οι αγρότες για την ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ

Σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την ανακοινωθείσα ενημερωτική ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ διατηρούν οι αγρότες – μέλη του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Αλεξανδρούπολης και διερωτώνται δημοσίως “μήπως το αρμόδιο υπουργείο/ΥΠΑΑΤ είναι ανίκανο να μας ενημερώσει;”

“Θα προτιμούσαμε η ενημέρωση να γίνει από τον υπουργό καθώς από τους αρμόδιους φορείς, όπως είθισται και να μας ξεκαθαρίσουν εάν η ημερίδα είναι προεκλογική συνάντηση ή όχι. Γιατί δεν βγαίνει το ΥΠΑΑΤ να μιλήσει και να αναλάβει την ευθύνη για τα λάθη που έχουν γίνει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με τις πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, των πετρελαίων, των λιπασμάτων αλλά και τις ενισχύσεις προς τους κτηνοτρόφους” δηλώνουν οι αγρότες.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι εφόσον η Νέα Δημοκρατία θέλει να μας ενημερώσει για τη νέα ΚΑΠ θα πρέπει να έχει έτοιμες τις απαντήσεις για όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της, καθώς δεν είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τους παραγωγούς κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 3μιση ετών. Τρόποι για να γίνει αυτό υπήρχαν καθώς, καθώς πλέον το διαδίκτυο είναι μέσα σε κάθε σπίτι, όπως και κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, με την τεχνολογία πλέον να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της”.

Σύμφωνα με τους αγρότες “αποτέλεσμα αυτού του κακού σχεδιασμού θα είναι ο Έλληνας αγρότης να πληρώσει τα «σπασμένα», καθώς έχει ήδη προχωρήσει στη σπορά των καλλιεργειών του, χωρίς να έχει ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι τη νέα χρονιά όταν και ξεκινά η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ”.

Κάλεσμα προσέλευσης στην ημερίδα

Παρά την επιφύλαξη πάντως, ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης καλεί τους παραγωγούς να παραβρεθούν στην ημερίδα για να ακούσουν τη Νέα Δημοκρατία και όχι το ΥΠΑΑΤ, τι έχει να πει για τη νέα ΚΑΠ.

Η ημερίδα θα γίνει στην Ορεστιάδα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Ομιλητές θα είναι ο υφυπουργός ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σημανδράκος και ο Σύμβουλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας

τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της Ν.Δ Ανδρέας Καρασαρίνης