Το Νοσοκομείο Καστοριάς δωρίζει αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με τον αξονικό τομογράφο που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε το Νοσοκομείο Καστοριάς θα ενισχυθεί το ΠΓΝΑ, μετά από την έγκριση του σχετικού αιτήματος του Νοσοκομείου μας, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου της μακεδονικής πόλης.
Πρόκειται για έναν αξονικό τομογράφο της Philips, συγκεκριμένα το μοντέλο Brilliance 16, το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον Philips Aura. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου Καστοριάς, «η απεγκατάσταση του παλαιού αξονικού τομογράφου θα ελευθερώσει το χώρο για την εγκατάσταση του καινούργιου Aquillion Ligtning SP80 του οίκου CANON που προέκυψε από τον διεθνή ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό».

Για τον σκοπό αυτό, η διοίκηση του ΠΓΝΑ προέβη σε διαγωνιστική διαδικασία, από την οποία προέκυψε ο ανάδοχος που θα φροντίσει για:
-Την απεγκατάσταση του συστήματος Αξονικού από το Γ.Ν. Καστοριάς.
-Τη μεταφορά του συστήματος στο Π.Γ.Ν.Α. (Τμήμα Ακτινοθεραπείας)
-Την απεγκατάσταση του Αξονικού Philips Aura από το τμήμα ΑΚΘ και τη μεταφορά του στις αποθήκες της τεχνικής υπηρεσίας
-Την εγκατάσταση συστήματος Αξονικού Brilliance 16 στο τμήμα της Ακτινοθεραπείας. Θα πρέπει να παραδοθεί στην ίδια λειτουργική κατάσταση που είχε πριν απεγκατασταθεί από το Γ.Ν. Καστοριάς και να γίνει επίδειξη λειτουργίας στους χρήστες.
Επιπλέον, όπως ορίζεται στη σύμβαση, η απεγκατάσταση και η μεταφορά του αξονικού από το Γ.Ν. Καστοριάς στο Π.Γ.Ν.Α. θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 20 Δεκεμβρίου. Ο προϋπολογισμός για όλη αυτή τη διαδικασία ανέρχεται σε 25.000 ευρώ.

gnomionline.gr