Στο 220% η πληρότητα των φυλακών Κομοτηνής – Σε απόγνωση οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Ενώ η χωρητικότητα του “επίσημα” ανάγεται σε 100 άτομα, το σωφρονιστικό κατάστημα της Κομοτηνής φιλοξενεί αυτή την περίοδο 342 κρατούμενους, πράγμα που σημαίνει ότι η πληρότητά του ξεπερνάει το 200%. Για το λόγο αυτό οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ζητούν άμεση αποσυμφόρηση των δικαστικών φυλακών Κομοτηνής, όπως είπε στην ΕΡΤ ο Αρχιφύλακας, Αντώνης Παπαδόπουλος, στέλνοντας το μήνυμα προς την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.
«Είμαστε το μοναδικό Εφετείο της Χώρας χωρίς τμήμα Μεταγωγών, κάτι το οποίο μας το υπόσχονται εδώ και 12 χρόνια. Είμαστε το μοναδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα με πληρότητα 220% ενώ τα υπόλοιπα η πληρότητα είναι κάτω από το 90%, όπως αυτό καταγράφεται κάθε 15ημερο. Χρειάζεται να λειτουργήσει Τμήμα Μεταγωγών στην Κομοτηνή, καθώς δεχόμαστε κρατούμενους για δικονομικούς λόγους 20 την εβδομάδα, η κράτηση των οποίων διαρκεί κάποιες μέρες και τους μεταφέρουν σε εμάς, ενώ αυτό θα έπρεπε να γίνει στο Μεταγωγών. Η ενημέρωσή μας για το τμήμα Μεταγωγών, είναι πως δεν μπορεί να βρεθεί κτίριο και δεν υπάρχει και το ανθρώπινο δυναμικό για να το στελεχώσει. Το τμήμα Μεταγωγών θα μπορούσε από κοινού με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων να διεκδικηθεί, αλλά δυστυχώς προς το παρών δεν υπάρχει επικοινωνία με την Ένωση Αστυνομικών και όχι από δική μας υπαιτιότητα», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος.
Επιπλέον πρόσθεσε πως αποσυμφόρηση θα μπορούσε να γίνει και με την λειτουργία των Φυλακών στο Νικηφόρο της Δράμας, που μετά από δέκα χρόνια και πλέον το έργο, τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για την λειτουργία τους.
“Έχουμε ενημερώσει όλους τους Βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά ανταποκρίθηκε μόνο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου και έκανε ερώτηση στην Βουλή. Αν δεν πάρουμε τις ουσιαστικές δεσμεύσεις για λύση του θέματος, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας τις επόμενες μέρες και μέσω της νομικής οδού”, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος.

Το θέμα της υπερπληρότητας των Φυλακών Κομοτηνής έχει απασχολήσει πρόσφατα και τη Βουλή.