Η Αλεξανδρούπολη περιμένει τουρίστες για την περίοδο των Γιορτών

Ψηλά στη λίστα όσων σκοπεύουν να κάνουν διακοπές την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, βρίσκεται η Αλεξανδρούπολη, όπως παρατήρησε πρόσφατα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η Αλεξανδρούπολη μαζί με τα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα αποτελούν τις τέσσερις πόλεις με τις περισσότερες κρατήσεις ενόψει γιορτών αυτή τη στιγμή.

Τον ισχυρισμό του κου Τάσιου επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Παλακίδης, που μιλώντας στην ΕΡΑ Ορεστιάδας είπε ότι εδώ και ενάμιση μήνα παρουσιάζει υψηλή πληρότητα, όπως ανέφερε, διότι είναι μια περιοχή με ήπιο κλίμα, προσφέρεται για city break και θεωρείται εύκολος προορισμός για εορταστικό τριήμερο. Την προτιμούν εγχώριοι και ξένοι τουρίστες, κυρίως Βαλκάνιοι, οι οποίο ταξιδεύουν εκτός χώρας ειδικά την Πρωτοχρονιά για να γιορτάσουν σε κάποιο ξενοδοχείο .

«Είναι 1η επιλογή για Βούλγαρους, Τούρκους, αλλά και Έλληνες. Εκτός αυτού είναι μια πόλη που αποκτά πλέον και άλλο στρατηγικό χαρακτήρα, οπότε με την ανάπτυξη της ενεργειακής ταυτότητας θα δημιουργήσει ένα ρεύμα επισκεπτών και μέσα στο χειμώνα», δήλωσε ο κος Παλακίδης.

Σε ό,τι αφορά τα κόστη, αυτά καταγράφουν μία σχετική άνοδο συνεπεία της ενεργειακής κρίσης, ωστόσο χαρακτηρίζεται “λογική” καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπερβαίνει το 10%.

Οι νέοι επιχειρηματίες να προτιμήσουν εποχικά ξενοδοχεία

Στην ίδια συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κος Παλακίδης παρατήρησε ότι τα υφιστάμενα ξενοδοχεία 12μηνης λετουργίας επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο υπάρχει επενδυτικό περιθώριο στον κλάδο των εποχικών ξενοδοχείων. “Το μόνο που θα μπορούσε να συμβεί είναι η στροφή στα εποχιακά ξενοδοχεία, αφού ο καλοκαιρινός χαρακτήρας της πόλης αναπτύσσεται τελευταία, έτσι που στο μέλλον αυτό που μπορούμε να δούμε είναι τα season ξενοδοχεία. Γι’ αυτό κάποιοι επιχειρηματίες σε πιο μικρά καταλύματα θα μπορούσαν να επενδύσουν στην εποχιακή λειτουργία. Εμείς θα τους καλοδεχθούμε και θα τους κατευθύνουμε», είπε ο κος Παλακίδης.