Προκλητικός Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες

Τη φράση που επαναλαμβάνει συνεχώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» χρησιμοποίησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκτοξεύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ενόχλησή του για ελληνική στρατιωτική άσκηση σε Ρόδο και Λέσβο, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί.

«Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί για αυτό. Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει την πολιτική των παραβιάσεων, θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις του, υποστήριξε: «Ή κάνει πίσω η Ελλάδα ή κάνουμε αυτό που πρέπει. Αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρός μας είπε ότι «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα». Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών καταφέρθηκε, με εμπρηστική ρητορική, κατά του έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια. «Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει την προσοχή της εκεί. Δηλαδή στον τουρκικό κόσμο, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία.

» Σήμερα (σ.σ. χθες) και ο Νίκος Δένδιας (πήγε) αμέσως εκεί… Εκεί πήρε την ανάσα. Κάνει κάποια ταξίδια. Όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά. Ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι. Και φυσικά, είναι προβληματισμένοι (ανησυχούν). Γιατί ανησυχούν; Η ‘ΤΔΒΚ’ έγινε μέλος παρατηρητής στη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη. Αλλά αυτό είναι μια αρχή. Στην πραγματικότητα, με τον τουρκικό κόσμο να ´δεχεται ι την ‘ΤΔΒΚ’ ως μέλος παρατηρητή, η Oργάνωση Tουρκικών Kρατών και ο τουρκικός κόσμος κατέβηκε με αυτόν τον τρόπο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι η εμβέλειά του έχει ενισχυθεί» είπε.

in.gr