Οι νυν αντιπεριφερειάρχες εξαιρούνται από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Η φημολογούμενη κάθοδος αντιπεριφερειαρχών στις βουλευτικές εκλογές είχε ανοίξει μεγάλα μέτωπα το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Εν ενεργεία βουλευτές, τουλάχιστον από οκτώ νομούς της χώρας, συγκρότησαν μέτωπο προκειμένου να θέσουν εκτός ψηφοδελτίων, αντιπεριφερειάρχες που μπορούσαν να απειλήσουν την δική τους εκλογή.

Χαρακτηριστική περίπτωση πονοκεφάλου για τη ΝΔ τα Τρίκαλα με πιθανή υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη να ανατρέπει τα δεδομένα στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

Βουλευτές όπως ο υπουργός κ. Κ. Σκρέκας, πιθανόν να προτιμούσαν ψηφοδέλτιο χωρίς …εκπλήξεις, όπως περίπου και στη Μαγνησία με τα σενάρια που ήθελαν την Αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέα Κολυνδρίνη των 20.000 περίπου σταυρών να δέχεται προτάσεις για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

Για να αποφευχθούν εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, η ΝΔ θεώρησε προτιμότερη την μη συμμετοχή Αντιπεριφερειαρχών στα βουλευτικά ψηφοδέλτια

Ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος με συνέντευξή του στη Real ξεκαθαρίζει ότι εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια.

Ο Γιάννης Μπρατάκος, βάζει «στοπ» σε βουλευτικές υποψηφιότητες εν ενεργεία αντιπεριφερειαρχών δηλώνοντας πως «για τα αυτοδιοικητικά στελέχη μπορώ να σας πω ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά μας νυν αντιπεριφερειάρχες Η αυτοδιοίκηση έχει τη δική της μεγάλη σημασία. Την εμπιστευόμαστε την εκτιμούμε και τη στηρίζουμε. Γι’ αυτό δεν θέλουμε να συνεχιστεί η λανθασμένη αντίληψη η οποία θέλει την αυτοδιοίκηση όχι να είναι αυτοσκοπός αλλά ένα απλό σκαλοπάτι για την είσοδο στη Βουλή».

Η συνέντευξη και η δήλωση Μπρατάκου προφανώς απηχεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ο οποίος επέλεξε την ηρεμία στην κοινοβουλευτική ομάδα αντί της ενίσχυσης των ψηφοδελτίων.