Τελικά, το ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης ίσως να μεταφερθεί δυτικά της πόλης…

Η ύπαρξη και λειτουργία του ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης στο κέντρο της πόλης είναι αδιαμφησβήτητα ένας από τους βασικότερους λόγους του κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της (ωστόσο, δεν είναι φυσικά ο μοναδικός λόγος).

Η μετεγκατάστασή του δε, συνιστά θέμα συζήτησης για πάνω από μία δεκαετία στην πόλη – επίσημα και ανεπίσημα- αλλά η πολυπόθητη λύση δεν έχει ακόμη δοθεί.

Πάντως, το νέο κεφάλαιο στην ιστορία “μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης” γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο σε συνεδρίαση του προέκρινε την μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ στη δυτική πλευρά της πόλης και μάλιστα στο ιδιόκτητο οικόπεδο του ΚΤΕΛ απέναντι από την πλαζ Santa Rosa. Ωστόσο, αφέθηκε ανοικτό και το ενδεχόμενο της μετεγκατάστασης ανατολικά, υπό τη προϋπόθεση όμως ότι θα βρεθεί χώρος για τη στέγαση της δομής.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή επί του θέματος, η μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ ανατολικά είναι επί του παρόντος αδύνατη, καθώς η ΓΑΙΟΣΕ δεν έχει πλέον πρόθεση να παραχωρήσει έκταση για τις ανάγκες του ΚΤΕΛ – στο παρελθόν η διάθεση αυτή υπήρχε και μάλιστα η έκταση της ΓΑΙΑΟΣΕ θα μπορούσε να προσαρτηθεί σε παρακείμενο οικόπεδο του ΚΤΕΛ ώστε εν συνόλω να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας της συγκοινωνιακής δομής.