Μέτιος: Θα είμαι ξανά υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Την πρόθεση του να είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, ο Χρήστος Μέτιος. Καλεσμένος ων στην εκπομπή “Εν Δήμω” ο Περιφερειάρχης ρωτήθηκε σχετικά από τον δημοσιογράφο Σαράντη και απάντησε καταφατικά.

“Ναι θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης” είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μέτιος που στην τρέχουσα θητεία ηγείται της παράταξης “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”.

Σημειώνεται, ότι η τρέχουσα θητεία, που ολοκληρώνεται με τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, είναι η πρώτη θητεία κατά την οποία ο Χρήστος Μέτιος ασκεί τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κατόπιν εκλογής του από τους πολίτες της Περιφέρειας καθώς την προηγούμενη θητεία του (διάρκειας περίπου δύο ετών) την είχε εκτελέσει ως διάδοχος του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, έχοντας εκλεγεί με ενδοπαραταξιακή διαδικασία (και σε ένα όχι και τόσο ήρεμο κλίμα).

Στο σαφάρι αναζήτησης υποψηφίων

Με αυτή την ανακοίνωση, ο Χρήστος Μέτιος έρχεται δεύτερος, καθώς έχει ήδη προηγηθεί η ανακοίνωση του Χριστόδουλου Τοψίδη ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ ταυτόχρονα με αυτή του την κίνηση (και) ο Χρήστος Μέτιος δηλώνει προφανώς ότι ξεκινά και την διαδικασία ανεύρεσης ατόμων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του.

Ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι η υφιστάμενη ομάδα δεν θα συνεχίσει με την ίδια σύνθεση καθώς είναι πολύ πιθανό ορισμένοι να μην ακολουθήσουν το άρμα Μέτιου και είτε να αυτομολήσουν, είτε να αλλάξουν πολιτικό μετερίζι ή/και βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ κάποιοι λέγεται ότι θα τερματίσουν τις πολιτικές τους καριέρες.

Επιπλέον, στους δημοσιογραφικούς κύκλους λέγεται εντόνως ότι καρέκλες των χωρικών αντιπεριφερειαρχών δεν θα φιλοξενούν όλες τα ίδια άτομα στο ψηφοδέλτιο του Οκτωβρίου του 2023.